Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Dopustila se zpronevěry a krádeže

ZLÍNSKO: Před policisty se skrývala, nyní je obviněná.  

Policejní komisař sdělil obvinění z trestných činů zpronevěra a krádež devětadvacetileté ženě ze Zlína žijící nyní v Praze. V září loňského roku si nejprve jako obsluha baru v Napajedlech neoprávněně přisvojila třicet tisíc korun, které fiktivně vyplatila jako výhru na automatu a peníze si nechala pro vlastní potřebu. Měsíc nato využila skutečnosti, že v jiném baru, v Malenovicích, před časem pracovala, požádala obsluhu o svazek klíčů v úmyslu odejít na toaletu pro zaměstnance, a ze skladu odcizila 100 kusů losů, čímž způsobila škodu ve výši téměř dvacet tisíc korun. Výhry z ukradených losů si nechala vyplatit v různých barech ve Zlíně a Otrokovicích.

Koncem září loňského roku přijali zlínští policisté oznámení od provozní baru v Napajedlech o zřejmě neoprávněném vyplacení výhry na automatu ve výši třicet tisíc korun, ačkoli na něm žádná výhra není zaznamenána. Výhru měla vyplatit devětadvacetiletá servírka ze Zlína. Provozní se ji snažila po zjištění nesrovnalostí několikrát kontaktovat telefonicky i formou sms zpráv, na což mladá žena nereagovala. Policisté začali s prověřováním případu. Přitom vyšlo najevo, že žena má na svědomí zřejmě další krádež, tentokrát měla odcizit v baru v Malenovicích výherní losy. Policisté ženu několikrát předvolali k podání vysvětlení obou krádeží, žena se však na policejní služebnu nikdy nedostavila, navíc se nezdržovala v místě svého bydliště. Proto vyhlásili začátkem prosince loňského roku pátrání po jejím pobytu. Před pár dny ji vypátrali pražští strážníci, kteří ji kontrolovali v Praze 3. Umístili ji do policejní cely a převezli do Zlína. Žena se k oběma krádežím přiznala. Vysvětlila, že byla v tíživé finanční situaci.

Mladá recidivistka má v rejstříku trestů tři záznamy. Nyní jí v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

                  

 

14. dubna 2016, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem