Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dopravu ve směru na Prahu komplikovala nehoda šesti vozidel

LIBEREC - Dnes ráno v Liberci na silnici I. třídy č. 35 poblíž obchodního domu Makro ve směru na Prahu havarovalo na namrzlé vozovce šest vozidel.  

Dopravní nehoda šesti vozidel zkomplikovala dnes kolem půl sedmé hodiny ráno dopravu v Liberci na silnici I. třídy č. 35 ve směru na Prahu. Poblíž obchodního domu Makro dostala v levotočivé zatáčce řidička  osobního vozidla Peugeot 207 smyk a následně narazila do středových svodidel. V důsledku střetu se vozidlo odrazilo a zůstalo stát v pravém jízdním pruhu. Než stačila řidička cizí státní příslušnosti místo nehody viditelně označit trojúhelníkem, neadekvátně zareagoval na tuto situaci v provozu další řidič. Řidič vozidla Seat Cordoba dostal také smyk a narazil do stěny přemostění pár metrů za prvním vozidlem. Jako další v pořadí projížděla místem řidička vozidla Lancia, která rovněž neadekvátně zareagovala na vznikou situaci. Začala brzdit, avšak střetu již nezabránila a přední částí svého vozidla narazila do zadní části Peugeotu. Mezitím se již na místo dostavili hasiči. 

Jako čtvrtý v pořadí projížděl místem řidič vozidla Škoda Octavia, který se zalekl hasičského vozu a začal brzdit. Vyjel vpravo mimo vozovku, přičemž mezitím narazil ještě do sloupku reklamy. Následně vyjel po svahu, kde skončil stát s vozidlem asi 3 m nad úrovní vozovky. 

Další tři řidiči vozidel, která projížděla kolem dopravní nehody, se plně nevěnovali řízení a srazili dopravní kužely, které ve dvou případech poškodili. Jednalo se o vozidlo Škoda Felicia, VW Polo a nakonec i sypač značky Volvo. 

Dopravní policisté provedli u všek účastníků dopravní nehody orientační dechové zkoušky na alkohol přístrojem Dräger, jejichž výsledky byly ve všech případech negativní. Na vozidlech, reklamní tabuli a poškozených kuželích vyčíslili policisté předběžnou škodu ve výši 350 tisíc korun. Nehody si nevyžádaly naštěstí ani jedno zranění. 


29.12.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem