Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dopravní výchova v mateřských školách

Tentokrát se vzdělávaly pedagožky 

Dopravní výchova v MŠ.jpg Dopravní výchova v MŠ.jpg
Dopravní výchova.jpg Dopravní výchova.jpg

V učebně častolovické mateřské školy se v pondělí  20. dubna 2009 dopoledne místo předškoláků sešli dospělí. Dvacítka učitelek z různých mateřských škol Rychnovska přijela na vzdělávací akci Školského zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Královéhradeckého kraje se sídlem v Rychnově nad Kněžnou, nazvanou "Na pomoc učitelkám mateřských škol - dopravní výchova v mateřských školách."
Mezi přednášejícími byl i vedoucí  rychnovského Dopravního inspektorátu npor. ing. Rudolf Petřík. Ten přítomné pedagožky seznámil s nejdůležitějšími tématy dopravní výchovy nejmenších. Prioritou při podávání informací předškolákům zůstává seznámení se se základními pravidly bezpečnosti silničního provozu,  se správným přecházením přechodů pro chodce nebo se zásadami bezpečnosti  při pohybu na silnicích či trávení volného času poblíž komunikace. Nadporučík Petřík zdůraznil význam zádržných systému v automobilech a vysvětlil, jak důležité je, pokud k připoutávání se bezpečnostními pásy v autosedačkách motivují děti kromě rodičů i paní učitelky. Neméně důležité téma byla i jízda na kole či koloběžce. I tyto informace, které můžou dětí od pedagožek v mateřských školách získat, jsou pro malé účastníky silničního provozu velice důležité a přínosné.
Přítomné paní učitelky se díky  vedoucímu rychnovského dopravního inspektorátu ing. Petříkovi také dozvěděly, že nejen rychnovští dopravní policisté za dětmi ze škol a předškolních zařízení na besedy přijíždějí a že další informace či preventivní materiály mohou získat od kolegů z  rychnovské Preventivně informační skupiny. Celá vzdělávací akce dle názoru přítomných svůj smysl splnila. 
por. Mgr. Alena Kacálková
22. dubna 2009

vytisknout  e-mailem