Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dopravní výchova u prvňáků

RYCHNOVSKO - Děti mají dobré znalosti 

Ve středu 15. února 2012 hned první vyučovací hodinu navštívila preventistka spolu s dopravním policistou prvňáčky v ZŠ Javornická v Rychnově nad Kněžnou. Na pozvání pedagožek si policisté s dětmi měli povědět zejména o tom, jak chodit bezpečně nejen do školy.
Děti ze všech tří prvních tříd byly poučené od rodičů a mnoho důležitých informací na toto téma se dozvěděly i ve škole. Proto je nezaskočilo, když je policisté vyzkoušeli z (pro ně nejznámějších) dopravních značek. Nezaskočila je ani otázka, jak správně přecházet ulici, co musí mít na hlavě, pokud jedou na kole nebo na co nesmí zapomenout, když jako spolujezdci usednou do auta. Aby nebyly stále zkoušené jen děti, vyměnily si s policisty své role a návštěva v uniformě se pokoušela správně odpovědět na všechny všetečné dotazy. Policisté ale také vyslechli i mnoho příběhů a zkušeností samotných dětí nebo jejich rodičů.
Setkání se vydařilo a spokojení byli snad všichni, proto se domluvili na dalším setkání, tentokráte v létě a na dopravním hřišti, kde si děti pod dozorem dopravních policistů procvičí, jak správně jezdit na kole.

Článek na webu školy

por. Mgr. Alena Kacálková
17. února 2012

Odkazy do noveho okna

ZŠ Javornická RK

ZŠ Javornická RK 

Detailní náhled

ZŠ Javornická RK

ZŠ Javornická RK 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem