Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní soutěž mladých cyklistů

Jihočeský kraj - Krajské kolo 2022. 

Krajské kolo dopravní soutěže mladých cyklistů pro rok 2022 proběhlo v Táboře dne 31. května 2022 v areálu Dětského dopravního hřiště u Jordánu.

Soutěž vyhlašuje Ministerstvo dopravy – BESIP se spoluvyhlašovateli, kterými jsou Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Policejní prezidium Policie České republiky, Český červený kříž a další organizace.

Na cyklisty na dopravním hřišti jako rozhodčí  dohlíželi i dopravní  policisté Územního odboru policie ČR Tábor.

Soutěžící byli rozděleni do dvou kategorií. V první kategorie byli zařazeni do družstvech 4 žáci (2 chlapci, 2 dívky) ve věku 10–12 let. Letos se v této kategorii zúčastnilo 7 družstev. Soutěžící reprezentovali základní školy: Rudolfovská v Českých Budějovicích, Jistebnice, Cehnice, Školní Kaplice, Šumavské Hoštice, Chyšky a Jarošovská v Jindřichově Hradci. Ve druhé kategorii soutěžila rovněž čtyřčlenná družstva (2 chlapci, 2 dívky) ve věku 12–16 let a této kategorie se zúčastnilo rovněž 7 družstev. O vítězství bojovaly základní školy Šumavské Hoštice, Chyšky, Jistebnice, Rudolfovská v Českých Budějovicích, Cehnice, Vajgar v Jindřichově Hradci a Besednice.

Soutěžních disciplín bylo pět, teoretickou část tvořila pravidla provozu na pozemních komunikacích (test)a práce s mapou (labyrint), praktická část se skládala z jízdy po dopravním hřišti podle pravidel provozu na pozemních komunikacích, jízdy zručnosti a poskytnutí první pomoci.

Na prvním místě v I. kategorii se umístili žáci z Církevní základní školy Rudolfovská v Českých Budějovicích, druhé místo obsadily děti ze Základní a mateřské školy Jistebnice, ocenění za třetí místo si odnesli žáci ze Základní a mateřské školy Cehnice.

Na prvním místě v II. kategorii se umístili žáci ze Základní a mateřské školy Cehnice, druhé místo obsadily děti ze Základní školy Chyšky, ocenění za třetí místo si odnesli žáci ze Základní a mateřské školy Jistebnice.

Za jednotlivce byli jako nejlepší oceněni v I. kategorii Doudová Anežka z Církevní základní školy Rudolfovská v Českých Budějovicích a Marek Borovka z Církevní základní školy Rudolfovská v Českých Budějovicích, v II. kategorii Vít Novák ze Základní školy Chyšky a Martina Šachová ze Základní a mateřské školy Jistebnice.

Celý den se podařil a počasí dětem i pořadatelům přálo. Gratulujeme všem výhercům a děkujeme všem, kteří se této dopravní soutěže zúčastnili.

por. Bc. Lenka Pokorná    ta.pis@pcr.cz

tisková mluvčí a preventistka

1. června 2022

Odkazy do noveho okna

1 Krajské kolo mladých cyklistů Tábor 2022  (1)

1 Krajské kolo mladých cyklistů Tábor 20... 

Detailní náhled

2 Krajské kolo mladých cyklistů Tábor 2022  (2)

2 Krajské kolo mladých cyklistů Tábor 20... 

Detailní náhled

3 Krajské kolo mladých cyklistů Tábor 2022  (3)

3 Krajské kolo mladých cyklistů Tábor 20... 

Detailní náhled

4 Krajské kolo mladých cyklistů Tábor 2022  (7)

4 Krajské kolo mladých cyklistů Tábor 20... 

Detailní náhled

5 Krajské kolo mladých cyklistů Tábor 2022  (8)

5 Krajské kolo mladých cyklistů Tábor 20... 

Detailní náhled

6 Krajské kolo mladých cyklistů Tábor 2022  (9)

6 Krajské kolo mladých cyklistů Tábor 20... 

Detailní náhled

7 Krajské kolo mladých cyklistů Tábor 2022  (10)

7 Krajské kolo mladých cyklistů Tábor 20... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem