Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní soutěž Mladých cyklistů

J.Hradec – Třeboň - Žáci základních škol prověřili své znalosti z dopravní problematiky.  

Dopravní policisté a tisková mluvčí z J.Hradce se společně zúčastnili, stejně jako v předešlých letech, oblastního kola soutěže Mladých cyklistů, která se uskutečnila 28.dubna 2016 v Třeboni. Žáci soutěžili v pěti  disciplínách. V písemných testech z dopravní problematiky, jízdě po dopravním hřišti, jízdě zručnosti a zásadách poskytnutí první pomoci. Společná disciplína pak byla práce s mapou. Vyhlašovatel akce je Besip ve spolupráci s městem, dopravní policií, oblastním spolkem Českého červeného kříže a městskou policií.  Soutěž by měla připravit děti do provozu a je zaměřena spíše na šikovnost a vědomosti než rychlost, sdělil krajský koordinátor Besipu Václav Kovář, který byl na oblastním kole osobně přítomen.

Na dopravním hřišti byly vytýčeny jednotlivé úseky ( stanoviště), nad kterými bděli dopravní policisté tentokrát Eva Holická, Miroslav Paďourek a Jan Prokeš společně s kolegou z OOP Třeboň pprap. Josefem Vaněrou. Policisté dohlíželi na plnění úkolů v simulovaném silničním provozu a rovněž zapisovali výsledky jednotlivých žáků. Nejlepší cyklisté z Třeboně postoupí  do okresního kola, které se bude konat  19. května,  opět  v Třeboni. 

Žáci se na jednotlivých dopravních hřištích setkali  se složitými dopravními situacemi  jako je například jízda po kruhovém objezdu, jízda  přes železniční přejezd či jízda  světelnou křižovatkou. Jedná se o dopravní situace, se kterými se  setkávají  v reálném životě a zde si žáci prověřili  své znalosti a kvalitu bezpečné jízdy.   

 

por. Mgr. Bc. Hana Millerová, jh.pis@pcr.cz

29. dubna 2016

vytisknout  e-mailem