Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní situaci na jihu Čech zkomplikovalo počasí

Jihočeský kraj - Policisté řešili od půlnoci více než 80 událostí. 

Jihočeští policisté prakticky od půlnoci řešili po celém kraji zvýšený počet událostí spojených s padajícícm sněhem. Bylo jich více než 80. Těžký sníh způsoboval především pády stromů a větví na komunikce a s tím následné problémy s průjezdností silnic. Kvůli námraze pak měli problémy především řidiči nákladních vozidel, kteří v prudších kopcích nedokázali vyjet a zablokovali tak komunikaci i pro ostatní vozidla. Nejhorší situace panovala na Táborsku a na Jindřichohradecku.  Ale i v ostatních částech kraje měli řidiči problémy.

Po osmé hodině ráno došlo ke kompletní uzavírce dálnice D3, kdy museli policisté kvůli kamionům, které stály u Miličína, zastavit dopravu ve směru od Tábora na Prahu.  Objízdné trasy nebyly kvůli špatné sjízdnosti okolních silnic stanoveny.  Před jedenáctou hodinou dopoledne se podařilo provoz na dálnici částečně obnovit  a kolona stojících vozidel se pomalu rozjela.

Přesto musí řidiči na svých cestách nadále počítat se zhoršenou sjízdností silnic, dbát zvýšené opatrnosti a přizpůsobit svoji jízdu aktuálnímu stavu a povaze komunikace, povětrnostním podmínkám a svým schopnostem.

por. Ing. Štěpánka Schwarzová, krpc.pio@pcr.cz

6. prosince 2022

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem