Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dopravní situace v Libereckém kraji

KRAJ - Všechny hlavní tahy i silnice nižších tříd jsou sjízdné, převážně mokré. V Jablonci byl již po čtyřech dnech zrušen kalamitní stav. 

Situace v dopravě se na území Libereckého kraje celkově zlepšila. V Jablonci byl již po čtyřech dnech zrušen kalamitní stav. Klimatické podmínky jsou od ranních hodin příznivé. Všechny hlavní tahy i silnice nižších tříd jsou sjízdné, převážně mokré.

Od ranních hodin jsme přijali několik oznámení o pádu stromů. Policisté vyjížděli téměř ke dvěma desítkám dopravních nehod, které se obešly bez zranění.

Na silnici III. třídy ve směru od Bedřichova na Hrabětice na Jablonecku byly v ranních hodinách problémy v dopravě. Silnice byla zcela neprůjezdná a stejná situace byla i z druhé strany z Bedřichova na Josefův Důl. Na silnici se nacházela větší vrstva sněhu. O situaci byl okamžitě informován správce komunikace. 

Kolem 11,30 hod. jsme přijali oznámení, že mezi Jilemnicí a Mříčnou je zledovatělá vozovka. 

Ve 13,35 hod. směr Bohdaneč - Studenec na Semilsku - bylo odstavené nákladní vozidlo, komunikace nesjízdná, sníh na vozovce. 

Provoz na komunikaci č. I/10 v úseku Tanvald - Harrachov a dále k hraničnímu přechodu s Polskem je v současné době volný i pro vozidla nad 3,5 tuny. Průjezdná je pro všechny vozidla, tj. i pro nákladní automobily i silnice č. 2904 mezi Raspenavou a Oldřichovem v Hájích na Liberecku.


14. 1. 2019
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem