Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Dopravní situace od pátku do neděle

Havarovali motocyklisté a cyklisté 

Dopravní situace
Od pátku do neděle dopravní policie šetřila celkem třináct dopravních nehod. Pět osob utrpělo lehká zranění. Hmotné škody jsou vyčísleny  na  
577.000 Kč. Příčny – střet se zvěří, nepřiměřená rychlost, špatné předjíždění, nepozornost.
 
Při předjíždění se zranil motocyklista
 
V sobotu v šestnáct hodin mezi obcemi Petříkovice a Hrbokov 48letý řidič osobního vozidla Škoda Fabia Combi z Chrudimě předjížděl osobní vůz. Po předjetí se začal zařazovat zpět do pravého jízdního pruhu. V té době začal toto vozidlo předjíždět 42letý řidič motocyklu Honda z Pardubic. Řidič Škody Fabia však opětovně začal předjíždět jiné osobní vozidlo. Vyjel do levého jízdního pruhu a zde došlo k bočnímu střetu s předjíždějícím motocyklem. Po střetu upadl motocyklista do levého příkopu. Při nehodě utrpěl zranění, se kterým byl převezen do nemocnice v Chrudimi. Přesný rozsah zranění a doba léčení bude upřesněna lékařskou zprávou.
Požití alkoholu u řidičů vyloučila dechová zkouška. Hmotná škoda na vozidlech se odhaduje na 65.000 Kč. Policisté zahájili úkony trestního řízení a po zaslání lékařské zprávy bude dopravní nehoda předána na službu kriminální policie a vyšetřování v Chrudim pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví.
 
Motocyklista špatně předjížděl
 
V Trhové Kamenici řidič motocyklu Yamaha s největší pravděpodobností předjížděl v zatáčce, kde je to zakázáno dopravní značením. Přitom ohrozil protijedoucí vozidlo. Na vzniklou situaci reagoval bržděním, nezvládl však motocykl a upadl na silnici. Ke střetu s vozidlem nedošlo. Při dopravní nehodě byl lehce zraněn motocyklista. Převezen byl do nemocnice v Pardubicích. Vzhledem ke zranění nemohla být u motocyklisty provedena dechová zkouška. Odběr krve byl proto proveden v nemocnici. Hmotná škoda činí 20.000 Kč. Dopravní nehodu dále šetří policisté.
 
Nedal přednost v jízdě 
DN Medlešice.JPG DN Medlešice.JPG
 
Dne 28.6.2008 na křižovatce u Medlešic po druhé hodině ranní 20letý řidič vozidla VW Golf z Prahy při jízdě z vedlejší komunikace pravděpodovbě nedal přednost v jízdě řidič nákladního vozidla Scania s návěsem, jedoucímu po hlavní silnici. Vozidlo VW Golf bylo po střetu odhozeno do pravého silničního příkopu. Při dopravní nehodě se lehce zranil řidič osobního vozidla. Převezen byl do nemocnice v Pardubicích. Dechová zkouška u řidiče nákladního automobilu byla negativní. U řidiče osobního vozu bylo lékařské vyšetření spojené s odběrem krve provedeno v nemocnici. Hmotná škoda se odhaduje na 140.000 Kč. Dopravní nehodu dále šetří policie.
 
Nezvládl motocykl
 
U obce Podhořany dne 28.6.2008 v šestnáct hodin řidič motocyklu Suzuki GSX R 750 dostal v pravotočivé zatáčce smyk, který nezvládl. Vyjel vlevo do protisměru, kde narazil do levého boku protijedoucího vozidla Toyota Yaris. Pak s motocyklem narazil do kovových svodidel vlevo podél komunikace. Při dopravní nehodě se motocyklista zranil. Převezen byl do nemocnice v Čáslavi. Požití alkoholu u obou řidičů vyloučila dechová zkouška. Hmotná škoda činí 100.000 Kč. Dopravní nehoda je dále v šetření dopravní police.
 
 
Střet tří cyklistů
 
Dne 29.6.2008 v patnáct hodin 39letý chrudimský cyklista jel ve směru od Slatiňan a při průjezdu zatáčkou najel vlevo do protisměru, kde se bočně střetl s protijedoucí 51letou cyklistkou z Pardubic. Po střetu oba z jízdního kola spadli. Další cyklistka, 20letá dívka z Chrudimi,  jedoucí za cyklistou, již na vzniklou situaci nestihla reagovat a do těchto spadlých cyklistů narazila a rovněž upadla na zem. Při pádu si zranila ruku. U cyklisty, který hromadný střet pravděpodobně zavinil byla dechovou zkouškou naměřena hodnota 3,05 promile alkoholu v dechu. U protijedoucí cyklistky bylo naměřeno 0,14 promile. Zraněná cyklistka byla před příjezdem policie odvezena na ošetření  a proto byl proveden odběr krve v nemocnici. Dopravní nehoda je dále v šetření policie.
 
 
 

vytisknout  e-mailem