Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Dopravní situace o víkendu

Policisté vyjeli k 16 dopravním nehodám. 

Od pátku do neděle policisté vyjeli celkem k 16 dopravním nehodám. Pět osob utrpělo lehká zranění. Hmotné škody činí 457.000 Kč. Příčiny – nedání přednosti, nedodržení bezpečné vzdálenosti, nepřiměřená rychlost, nepozornost, střet se zvěří.
 
 Ohrožení pod vlivem návykové látky
 
Dne 5. července 2008 po dvaadvacáté hodině 33letý řidič vozidla Škoda Octavia  ze Slovenska přejel v ulici Dr. Milady Horákové v Chrudimi do protisměru, vjel na chodník a následně prorazil oplocení k plovárně. Vozidlo sjelo ze stráně, převrátilo se na bok a zastavilo se až o strom. Dechovou zkouškou bylo zjištěno požití alkoholu u řidiče, nadýchal 1.58 promile.  Policisté řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz. Dne 6.7.2008 bylo řidiči sděleno podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Jízda pod vlivem alkoholu
 
Dne 6.7.2008 v sedmnáct hodin v obci Seč byl kontrolován 26letý řidič vozidila Ford Escort. Při dechové zkoušce policisté zjistili požití alkoholu., Řidiči byla naměřena hodnota 0,14 promile. Mladý muž  se podrobil lékařskému vyšetření a odběru krve a na místě mu byl zadržen řidičský průkaz.
 
Maření výkonu úředního rozhodnutí
 
Dne 4.7.2008 ve 23:10 byl policejní hlídkou na křižovatce u obce Topol kontrolován 29letý řidič vozidla Škoda Felície z Chrudimě.  Policisté při kontrole zjistili, že řidič má rozsudkem Okresního soudu Příbram vysloven zákaz řízení všech druhů motorových vozidel do března roku 2011. Při dechové zkoušce nadýchal 0,14 promile. Motorista je podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.
 
Neviděl motocyklistu
 
V Hlinsku 5.7.2008 před dvaadvacátou hodinou 62letý místní řidič vozidla Renault chtěl odbočit vlevo, přitom přehlédl v protisměru jedoucího motocyklistu, se kterým se bočně střetl. Po střetu řidič motocyklu Hodna upadl na vozovku, kde utrpěl lehké zranění. Hmotná škoda na vozdlech se odhaduje na 22.000 Kč. Dopravní nehoda je v šetření poliice.
 
Skončil na střeše
 
Mezi obcemi Seč a Krasov dne 5.7.2008 po jednadvacáté hodině  29letý řidič osobního vozu Audi 80 z Opočna nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidla svým schopnostem a v pravotočivé zatáčce najel do protisměru. Následně vyjel mimo komunikaci do silničního příkopu a poté do pole, kde se vozidlo převrátilo na střechu. Při dopravní nehodě byli lehce zraněni tři lidé. Policisté řidiče vozidla vyzvali k provedení dechové zkoušky, při které bylo naměřeno 1,55 promile. Lékařskému vyšetření a odběru krve se podrobil v nemocnici v Chrudimi. Policisté řidiči zadrželi řidičský průkaz. Hmotná škoda na vozidle činí 30.000 Kč.
DN Seč-Kraskov DN Seč-Kraskov

vytisknout  e-mailem