Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dopravní policisté žádají svědky o pomoc

LIBEREC – Byli jste svědkem dopravní nehody? Poskytovali jste pomoc zraněné ženě? Ozvěte se nám. 

V pátek 8. března v 13:34 hodin došlo ke střetu autobusu MHD s chodkyní u OC Plaza v Liberci. Autobus č. 440, tovární značky Mercedes Benz, směřoval ulicí Palachovou od centra města k Šaldovu náměstí. V místech zřízených pro autobusovou a tramvajovou dopravu, v úrovni OC Plaza, se vozidlo střetlo s chodkyní, která přecházela mimo vyznačený přechod. Chodkyně po střetu s vozem upadla na chodník, kdy jí byla ze strany náhodných osob okamžitě poskytnuta předlékařská pomoc. Po příjezdu ZZS LK byla se zraněním převezena do nemocničního zařízení.

Dopravní policisté se nyní obracejí se žádostí o informace na svědky události. Zároveň žádají také osoby, které sražené chodkyni poskytovaly pomoc do příjezdu zdravotnické služby. Právě svědectví těchto osob je důležité pro objasnění okolností a příčin vzniku nehodového děje.

Pokud máte informace k této dopravní nehodě, ozvěte se nám prostřednictvím linky 158, na tel. 974466250 nebo navštivte služebnu Dopravního inspektorátu Liberec.

V daném případu jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, za který může pachateli, v případě odsouzení, hrozit trest odnětí svobody až na pět let nebo zákaz činnosti.

Děkujeme za spolupráci.

13. března 2024
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem