Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní policisté uhasili hořící vozidlo

KLADENSKO – Přijeté vozidlo na čerpací stanici začalo hořet. 

Policisté kladenského dopravního inspektorátu dnes 29. ledna 2019 před sednou hodinou vyjížděli k dopravní nehodě, která se stala na dálnici D7 nedaleko sjezdu na obec Makotřasy ve směru jízdy do Prahy. Při dopravní nehodě se střetla dvě osobní vozidla továrních značek Dacia a Renault. Vzhledem k hustému provozu v danou dobu na dálnici D7 policejní hlídka kvůli bezpečnosti určila místo vyřešení dopravní nehody v prostoru čerpací stanice u obce Středokluky. Při  šetření této dopravní nehody byli oba řidiči vyzváni k dechové zkoušce, která byla s negativním výsledkem a bez zranění. Celkem vzniklá škoda byla předběžně vyčíslena na částku 100 000,-Kč.

V průběhu šetření dopravní nehody zastavilo na čerpací stanici osobní vozidlo značky  Citroen Berlingo, bílé barvy, které během krátké doby po zaparkování začalo hořet a z kapoty mu šlehaly plameny. Policejní hlídka přivolala na pomoc hasiče a ihned začala sama likvidovat požár hasícími přístroji, neboť zde hrozilo velké nebezpečí výbuchu. Z přední kapoty pod hořícím vozidlem vytékaly pohonné hmoty a především se toto vozidlo nacházelo nedaleko čerpacích stojanů přímo v areálu na parkovišti benzinové čerpací stanice. Policistka dopravní služby okamžitě zareagovala a vykázala osoby i se svými vozidly z blízkosti prostoru tohoto hořícího vozidla. Policejní hlídce se podařilo zlikvidovat plameny třemi hasícími přístroji. Po příjezdu hasičské posádky bylo ohořelé vozidlo zajištěno včetně celého znehodnoceného okolního prostoru, kam vytékala kapalina. Pravděpodobnou příčinou vzniku požáru vozidla byla technická závada. Případ nyní prošetřuje vyšetřovatel HZS.

Policistům kladenského dopravního inspektorátu se na základě včasného zásahu a profesionálního jednání podařilo uhasit hořící vozidlo a zabránit dalším možným škodám na majetku a především zdraví osob. Pohotové jednání a organizace na místě byla velmi kladně hodnocena od přítomných občanů.    

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

29. ledna 2019

Odkazy do noveho okna

Dopravní policisté uhasili hořící vozidlo

Použité hasičské přístroje 

Detailní náhled

Dopravní policisté uhasili hořící vozidlo

Zásah posádky HZS 

Detailní náhled

Dopravní policisté uhasili hořící vozidlo

Vozidlo po uhašení plamenů z kapoty 

Detailní náhled

Dopravní policisté uhasili hořící vozidlo

Vozidlo na BČS Středokluky 

Detailní náhled

Dopravní policisté uhasili hořící vozidlo

Vozidlo po zásahu policejní hlídky 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem