Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Dopravní policisté jsou nepřetržitě v pohotovosti

ZLÍNSKO: 25 dopravních nehod za 1 a půl dne. 

Zimní počasí trápí již třetí den nejednoho řidiče, dopravní policisté jsou proto nepřetržitě v akci. Od úterního podvečera do dnešního dopoledne vyjížděli k celkem 25 dopravním nehodám, jejichž příčinou byla právě jízda na obtížně sjízdných vozovkách. Naštěstí se prozatím všechny nehody i havárie na Zlínsku obešly bez závažnějších zranění a dokonce i bez přítomnosti návykových látek v organismu řidičů.

Bohužel řidiči často nerespektují dopravní značení a vjíždějí do míst, kde je vozovka v zimních měsících neudržovaná. Jako je případ jednoho cizince za volantem kamionu, který včera ve Vizovicích odbočil na ulici Partyzánskou a dál na ulici Hrušové a chtěl si tím zkrátit cestu z Vizovic do obce Loučka. To se mu nevyplatilo. Sklouzl z cesty a zůstal v těchto nesjízdných místech stát.

Většina dopravních nehod byla zapříčiněna kluzkou vozovkou, na níž řidiči nestihli včas zabrzdit. V části Zlína Prštné srazila osmnáctiletá řidička chodkyni jdoucí po chodníku, protože dostala smyk a vjela na chodník, kde nakonec narazila do oplocení rodinného domu. Jiní řidiči zase narazili svodidel, do stromu, do obytných budov nebo do jiného vozidla.

Apelujeme na řidiče, kteří musí vyjíždět z domu i v těchto náročných povětrnostních podmínkách, aby byli opatrní a přizpůsobili rychlost jízdy povrchu vozovky. Zároveň je důležité předvídat i chování dalších řidičů a chovat se ohleduplně.

14. ledna 2021, por. Bc. Monika Kozumplíková

Odkazy do noveho okna

Zádveřice

Zádveřice 

Detailní náhled

Zlín Prštné

Zlín Prštné 

Detailní náhled

Zlín Mladcová

Zlín Mladcová 

Detailní náhled

Otrokovice

Otrokovice 

Detailní náhled

Otrokovice 2

Otrokovice 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem