Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dopravní omezení v Opočně

Centrum o víkendu zcela neprůjezdné 

Tento víkend se na Rychnovsku uskuteční významná a veřejností hojně navštěvovaná akce - tradiční "Porcinkule" v Opočně. Pouť s řemeslným jarmarkem citelně  ovlivní dopravu v centru města i jeho bezprostředním okolí.
Od soboty 6. srpna 2011 06:00 do neděle 7. srpna 2011 20:00 bude pro řidiče průjezd centrem Opočna (silnice č.II/298) zcela uzavřen.
Objízdné trasy budou vyznačeny. Ve směru od Dobrušky bude doprava končit u prodejny COOP, ve směru od Českého Meziříčí v Nádražní ulici bude končit na křižovatce u lékárny.
Policie ČR návštěvníky akce žádá, aby respektovali pokyny pořadatelů z důvodu bezpečnosti své vlastní i ostatních účastníků akce. Policisté také řidiče vyzývají, aby parkovali pouze na vyznačených parkovištích. Nesprávně zaparkovaná vozidla můžou být odtažena !
Na každoroční Opočenskou porcinkuli jsou policisté připraveni. Během všech tří dnů, kdy pouť v Opočně probíhá, budou v obci přítomni policisté z Obvodního oddělení Dobruška i Policejní služebny Opočno.  

Policie ČR návštěvníky Opočenské porcinkule varuje před zloději. V zaparkovaných, uzamčených autech nenechávejte zbytečně vystaveny žádné cennosti, drahé předměty nebo osobní doklady, které by lákaly k odcizení. Nespoléhejte ani na to, že věci ukryté v zavazadlovém prostoru auta jsou bezpečně uloženy. Zloději pracují rychle.
Dávejte si pozor i na svá příruční zavazadla, se kterými se na akci vypravíte. Davy lidí a tlačenice jsou živnou půdou pro kapsáře. Cenné věci raději zanechte doma, do kabelek či batohů si uložte jen nezbytné vybavení. Svá příruční zavazadla nenechávejte ani na okamžik bez dozoru. Speciální péči věnujte penězům. Raději si celý obnos neukládejte do peněženky, a tu neponechávejte nikdy navrchu batohů či kabelek. Svůj finanční obnos na veřejnosti příliš nevystavujte, můžete se okamžitě stát snadnou obětí zručných kapsářů.
V případě jakýchkoli problémů kontaktujte přítomné policisty nebo volejte na bezplatnou linku 158.

Informace k prevenci: Kapsáři

por. Mgr. Alena Kacálková
5. srpna 2011 (14:00)

 


 

vytisknout  e-mailem