Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehody ze dne 15. 9. 2008

Tento den došlo k pěti dopravním nehodám. 

K malé dopravní nehodě došlo v 10:30 hodin na náměstí ve Volarech. Dopravní nehodu zavinil osmadvacetiletý řidič, který jel s vozidlem VW Transporter po chodníku směrem k silnici II. třídy a při projíždění okolo okrasného sloupku si od tohoto nedodržel dostateční boční odstup. Při sjíždění z obrubníku narazil levou částí vozidla do železného sloupku. Hmotná škoda na vozidle šiní 15 000 korun a na sloupku 1 000 korun. Řidiči byla udělena bloková pokuta.

V 11:30 hodin se srazila jednatřicetiletá řidička osobního automobilu Ford Fiesta s nákladním automobilem Man na silnici III. třídy mezi Bohumilicemi a Štítkovem. Žena nepřizpůsobila rychlost jízdy vozidla na mokré vozovce a dostala smyk. Přejela částečně do protisměru, kde se levou částí Fordu střetla s levým bokem projíždějícího MANu. Škoda na vozidlech byla vyčíslena na 80 000 korun. Při nehodě nebyl nikdo zraněn a alkohol byl vyloučen provedenými dechovými zkouškami. Řidičce policisté udělili blokovou pokutu.

Na parkovišti před hotelem ve Čkyni došlo ve 12:05 hodin ke srážce nákladního automobilu Volvo s odstaveným nákladním automobilem VW Transporter. Dopravní nehodu zavinil řidič nákladní soupravy, který při couvání přehlédl zaparkovaný Transporter a došlo ke střetu pravé zadní části korby přívěsu se zadní částí (pátými dveřmi) VW Transporteru. Při nehodě nedošlo ke zranění osob a řidiči byla uložena bloková pokuta.

V 16:35 hodin na místní komunikaci na náměstí ve Vimperku došlo k malé dopravní nehodě. Tu zavinila třiapadesátiletá řidička osobního automobilu Audi 80, která při couvání na křižovatce ulic Zlatá Stezka a nám. Svobody narazila do odstavené Škody Fabia u pravého okraje ulice nám. Svobody. Škoda na vozidlech byla vyčíslena na 5 000 korun. Dopravní nehoda byla řešena uložením blokové pokuty.

Na silnici I. třídy číslo 39 u Želnavy havarovala v 17:40 hodin jednadvacetiletá řidička s osobním automobilem Škoda 135 LS. Mladá žena při projíždění pravotočivé zatáčky s horizontem stoupání přecházející v rovný úsek nepřizpůsobila rychlost jízdy a dostala smyk. Vyjela vlevo mimo komunikaci , kde v terénu travnatého porostu havarovala a následně bylo vozidlo odraženo zpět na komunikaci, kde zůstalo převrácené na střeše. Řidička byla odvezena RZS do nemocnice k vyšetření, avšak využila svého práva a nedala souhlas k vydání lékařské zprávy. Škoda na vozidle činí 5 000 korun a policisté ženě uložili blokovou pokutu.

vytisknout  e-mailem