Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dopravní nehody v kraji

KARLOVARSKÝ KRAJ – Námraza na silnicích zkomplikovala dopravu. 

Policisté řešili na území Karlovarského kraje od ranních hodin téměř desítku dopravních nehod. Nejčastější příčinou těchto dopravních nehod bylo, že řidič nepřizpůsobil jízdu stavu a povaze pozemní komunikace.

V brzkých ranních hodinách se stala dopravní nehoda na silnici číslo I/20 poblíž Toužimi. Na zledovatělé vozovce nezvládl řidič řízení a nákladním vozidlem zablokoval silnici, která byla několik hodin neprůjezdná. Policisté odkláněli dopravu směrem na Třebouň.

Na namrzlé pozemní komunikace měl o několik minut později problémy také řidič na silnici číslo 230 u Mnichova na Chebsku. V tomto případě se nákladní automobil převrátil. Silnice je v současné době s opatrností průjezdná, jelikož se čeká na odtažení nákladního automobilu.

Problémy měli v ranních hodinách ale také řidiči osobních automobilů. U Plesné dostala řidička smyk a s vozidlem se převrátila na střechu. Obdobně dopadl také řidič u Dolního Žandova či Drmoulu, kde s osobním automobilem sjel do příkopu. Dopravní nehodu řešili policisté také na dálnici D6 či poblíž Nového Sedla, kde řidička dostala se svým automobilem smyk a narazila do betonového mostu. Všechny dopravní nehody se obešly bez vážného zranění.

Policisté upozorňují řidiče, že zledovatělá pozemní komunikace se v ranních hodinách může objevovat i v následujících dnech. Řidiči, kteří ráno se svým vozidlem vyjedou, by se měli připravit na to, že komunikace namrzají pouze místy, a to především v lesních úsecích či na mostech.

V ranních hodinách by proto měli řidiči dbát ještě více zvýšené opatrnosti a snažit se co nejvíce přizpůsobit jízdu stavu a povaze vozovky, která je v tomto období velice zrádná.

prap. Jakub Kopřiva
6. 3. 2019

Odkazy do noveho okna

DN u Toužimi

DN u Toužimi 

Detailní náhled

DN u Toužimi

DN u Toužimi 

Detailní náhled

DN u Toužimi

DN u Toužimi 

Detailní náhled

DN u Toužimi

DN u Toužimi 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem