Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody v Karlovarském kraji

Policie varuje  

Pozor na nepřízeň počasí, nepodceňujte své schopnosti a možnosti, přizpůsobte jízdu stavu vozovky a povětrnostním podmínkám. Za volant nesedejte, pokud jste pili před jízdou alkohol.  
Karlovy Vary - 6 DN (1x alkohol, 2x rychlost, 2x nevěnování se řízení, 1x couvání)
                           škoda 560 000Kč.         
V obci Čankov prováděli policisté běžnou silniční kontrolu. Všimli si muže, který vystoupil z vozidla Fiat Tipo. Když muž zjistil, že se k němu policisté blíží, pokusil se o útěk. Byl však zadržen strážníky. Při kontrole provedli policisté také dechovou zkoušku. Přístroj Drager ukázal hodnotu 1,39 promile alkoholu, po dvaceti minutách klesal hladina alkoholu na hodnotu 1,72 promile.  
Nepřiměřenou rychlostí jeli dva řidiči, řidička dostala na ujetém sněhu smyk, vjela do protisměru a střetla se s protijedoucím vozidlem. Na namrzlém povrchu silnice uvedl do smyku své vozidlo s návěsem také řidič z Tábora. Ten nezvládl pravotočivou zatáčku. Vyjel mimo vozovku kde narazil návěsem do listnatého stromu.
Přednost v jízdě nedala řidička, která přijížděla z vedlejší silnice v Perninku. Způsobila dopravní nehodu, při níž došlo ke střetu s druhým vozidlem. V tomto vozidle jela také nezletilá dcera, která utrpěla lehká zranění. Po převozu do nemocnice byla hospitalizována - na pozorování.
Nevěnování se řízení - jedna řidička nacouvala v Karlových varech v Koptově ulici do policejního vozidla. Druhý řidič při vyjíždění ze státní u gymnázia v Drahovicích narazil do kryté zastávky. Po nehodě ujel z místa nehody. Podle jeho tvrzení si ničeho nevšiml. Škoda na poškozené zastávce je 67 500Kč.
Cheb -        3 DN ( 3x rychlost)
                   škoda odhadnuta na 450 000Kč.
Do smyku uvedl své vozidlo cizinec, který u Chebu narazil do svodidel. Na stejném úseku silnice I/6 u Chebu nezvládl rychlou jízdu na zasněžené a namrzlé vozovce další řidič, který narazil do lanových svodidel u středního dělícího pásu, následně narazil do náspu u dopravní značky, do které také narazil.
Třetí nehoda si vyžádala lehké zranění. Řidička jela v Mariánských Lázních po ulici U Nemocnice směrem k železničnímu mostu, před přejezdem uvedla vozidlo do smyku, vyjela mimo vozovku, kde narazila do sloupu veřejného osvětlení a sloupu zabezpečovacího zařízení železničního přejezdu, poté s vozidlem sjela do kolejiště železniční trati. Řidička měla dvojí štěstí, utrpěla lehké zranění a v tu dobu nejel žádný vlak. 
Sokolov -   3x DN - (rychlost)
                   škoda 100 000Kč
Řidiči přecenili své schopnosti zvládnout vozidlo na rozbředlém sněhu a namrzlé vozovce. Řidič vozidla zn. Daewo uvedl vozidlo do smyku a následně narazil do sloupu veřejného osvětlení. U obce Citice nezvládl řidič vozidla Š Felicia průjezd táhlou pravotočivou zatáčkou, vjel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím vozidlem Renault.
Při nehodě utrpěla lehké zranění řidička, která nehodu nezavinila.
Rychlost jízdy byla příčinou také třetí dopravní nehody na Sokolovsku. V Chodově na ulici Karlovarská řidič vozidla zn. Mitshubishi neubrzdil na zasněžené vozovce dostatečnou vzdálenost k před ním jedoucímu vozidlu. Nestihl zastavit za vozidlem Opel Astra, které řídila žena z Chodova. Ta přibrzdila, protože se chystala k odbočování. Řidič tím, že sešlápl brzdový pedál ve snaze se vyhnout, přejel do protisměru, kde se srazil s vozidlem Opel Combo. Ke zranění osob nedošlo.  

vytisknout  e-mailem