Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dopravní nehody od 23.1. do 25.1.2009

Policisté zjistili tři podnapilé řidiče 

Od pátku do neděle vyšetřovali dopravní policisté pět dopravních nehod. Dvě osoby utrpěly lehká zranění. Hmotné škody jsou vyčísleny na  125.000 Kč. Příčiny – alkohol, nedání přednosti, nepřizpůsobení rychlosti.
 
Řídil pod vlivem alkoholu
 
V obci Podlažice dne 23. ledna 2009 deset minut před půlnocí havaroval  18letý řidič vozidla Peugeot 306. Pří jízdě s vozidlem dostal smyk a přejel do protisměru, kde havaroval do oplocení domu čp. 119. Řidič se podrobil dechové zkoušce, při které mu byla naměřena hodnota 0,94 promile. Při dalším šetření policisté zjistili, že mladík nevlastní řidičské oprávnění. Protože řidič utrpěl lehké zranění byl převezen do nemocnice v Chrudimi. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na vozidle a oplocení domu ve výši 25.000 Kč. Řidič je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.
 
Opilý sedl za volant
 
Dne 25. ledna 2009 v 5:50 mezi obcemi Orel a Zaječice po projetí pravotočivé zatáčky vyjel 26letý řidič vozidla VW Golf do protisměru a dále do silničního příkopu kde se vozidlo zastavilo. Při dechové zkoušce řidič nadýchal 1,98 promile. Převezen byl do nemocnice v Chrudimi, kde se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Při kontrole řidič nepředložil policistům řidičský průkaz ani doklady k vozidlu. Způsobená hmotná škoda činí 5.000 Kč. Dopravní nehoda je dále v šetření. Řidič je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Nedal přednost
 
Dne 24. ledna 2009 v obci Podhořany u Ronova po šestnácté hodině 22letý řidič vozidla Opel Astra nerespektoval dopravní značku Stůj dej přednost a vjel do křižovatky. Zde narazil do automobilu Honda Civic, které jelo po hlavní komunikaci. Při dopravní nehodě utrpěl řidič ve vozidle Honda lehké zranění. Po ošetření v nemocnici byl propuštěn domů. Hmotná škoda na vozidlech se odhaduje na 25.000 Kč.
 

vytisknout  e-mailem