Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Dopravní nehody ochromily Prahu

Hned čtyři dopravní nehody se podepsaly na plynulosti provozu především v okrajových částech metropole. 

Problémy v dopravě začaly už ve čtvrt na tři ráno na Východní spojce. Tam v nájezdové rampě na Novopackou havaroval kamion, který v zatáčce skončil převrácený na bok. Událost si vyžádala dva zraněné, kteří skončili k ošetření v nemocnici. Odstraňování následků pak trvalo do čtrnácti hodin odpoledne a vrátit kamion na kola musela těžká technika. Po celou dobu odstraňování následků byla nájezdová rampa na Novopackou uzavřena. Na určitou dobu byl omezen i provoz směrem k Černému mostu.

Poté následovala na téměř tom samém místě další dopravní nehoda, tentokrát tří kamionů. K té došlo na Východní spojce ve směru k Jižní spojce, na úrovni tamních nákupních center. Tento střet měl vážnější následky, než ten předchozí. Jednoho z řidičů totiž museli hasiči vyprošťovat ze zdemolované kabiny několik dlouhých desítek minut. Do nemocnice tohoto řidiče pak transportoval vrtulník. Následky nehody složky integrovaného záchranného systému ve spolupráci se správcem komunikace odstraňovaly až do sedmnácti hodin. Poté byla komunikace plně zprůjezdněna.

Následně se smůla řidičů kamionů přesunula na druhou stranu Prahy.

Deset minut po čtrnácté hodině totiž havaroval, jak jinak než kamion na sjezdové rampě vedoucí z ulice Na Radosti na Pražský okruh směrem k letišti. I tentokrát náklaďák skončil na boku, a i tentokrát došlo ke zranění, v tomto případě řidiče havarovaného vozu. Následky karambolu zmizely z komunikace po víc jak pěti hodinách.

K poslední události, která měla stejného jmenovatele jako ty předchozí, tedy kamion, potažmo kamiony, došlo na Pražském okruhu před tunelem Lochkov deset minut před patnáctou hodinou. Zde se srazily dva kamiony, pročež byl zcela zastaven provoz směrem k dálnici D1. I tato nehoda se neobešla bez zranění. To bylo naštěstí u jedné ze zúčastněných osob „pouze“ lehké. R1 pak byla, po odstranění následků nehody, zprůjezdněna nedlouho před půl sedmou večer.

U všech popsaných událostí měly složky integrovaného záchranného systému plné ruce práce. Pražští dopraváci museli u každé jedné z těchto nehod řešit odklony dopravy a objízdné trasy. To ale nebylo nic jednoduchého, neboť se nehody staly, potažmo následky byly odstraňovány, v rámci ranní, nebo posléze odpolední dopravní špičky. Proto nebylo výjimkou, že i na objízdných trasách se vždy, téměř okamžitě, vytvořily kolony, ve kterých pak museli řidiči popojíždět několik desítek minut.

por. Mgr. Tomáš Hulan 1. 2. 2017

vytisknout  e-mailem