Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dopravní nehody na východočeských silnicích ze dne 11. května

Řidič motocyklu zn. Jawa narazil z dosud nezjištěné příčiny při jízdě po parkovišti do pravého boku jedoucího osobního vozidla. Při střetu utrpěl 34letý motocyklista těžké zranění. 

V Hradci Králové se včera ráno těžce zranil 27letý řidič motocyklu, kterému nedalo přednost v křižovatce osobní vozidlo
Do nemocnice byl s těžkým zraněním včera převezen 10letý cyklista, který se střetl s vozidlem v obci Lázně Bělohrad
Řidiči motocyklu, který poškodil na parkovišti ve Vysokém Mýtě osobní vozidlo, naměřili policisté 1,76 promile alkoholu v dechu 


 

Ve středu dne 11. června 2008 šetřili dopravní policisté ve východočeském regionu celkem 52 dopravních nehod. Nejčastěji vyjížděly hlídky na Pardubicku a na Královéhradecku, kde šetřily 15 a 9 nehod. Nejméně nehod vyšetřovali policisté na Jičínsku (1). Při včerejších nehodách utrpěli 3 účastníci nehod těžká zranění, dalších 12 osob bylo zraněno lehce. Hmotné škody činí 1.998.000 korun. Nejčastější příčinou byl v 15 případech nesprávný způsob jízdy. Na 3 nehodách se podílel alkohol.

 

 

nehoda1.jpg nehoda1.jpg
Královéhradecko - Dne 11. června 2008 se stala po 7. hodině ranní na křižovatce ulic Pospíšilova a Šimkova v Hradci Králové vážná dopravní nehoda. Řidič (29 let) osobního vozidla zn. Opel Corsa je podezřelý, že nedal při vyjíždění z vedlejší komunikace přednost v jízdě motocyklu zn. KTM, který jel po hlavní silnici. Při střetu utrpěl 27letý řidič motocyklu těžké zranění. Lehké zranění utrpěla také 25letá spolujezdkyně z opelu. Na vozidle vznikla škoda ve výši 20.000 korun, na motocyklu 150.000 korun.  Alkohol byl na místě vyloučen dechovou zkouškou.

 

Jičínsko - Dne 11. června 2008 v ranních hodinách se v obci Lázně Bělohrad stala na náměstí K. V. Raise vážná dopravní nehoda. Desetiletý chlapec, vyjíždějící na jízdním kole z parkoviště  na hlavní silnici, pravděpodobně nedal přednost v jízdě nákladnímu vozidlu zn. Peugeot Boxer. Cyklista čelně narazil do boční části vozidla, které jelo v té době ve směru na obec Nová Paka. Při nehodě utrpěl chlapec těžké zranění. Šetřením bylo zjištěno, že neměl na hlavě nasazenou ochrannou přilbu schváleného typu. Alkohol byl u řidiče vyloučen na místě dechovou zkouškou. Hmotná škoda činí 30.000 korun.

Orlickoústecko - Dne 11. června 2008 odpoledne se stala ve Vysokém Mýtě u marketu vážná dopravní nehoda. Řidič motocyklu zn. Jawa narazil z dosud nezjištěné příčiny při jízdě po parkovišti do pravého boku jedoucího osobního vozidla zn. Škoda Favorit. Při střetu utrpěl 34letý motocyklista těžké zranění.  Před odjezdem do nemocnice byla u řidiče motocyklu provedena dechová zkouška na alkohol s výsledkem pozitivním 1,76 promile alkoholu v dechu. U 57letého řidiče vozidla byla dechová zkouška na alkohol negativní. Řidič motocyklu nepředložil na místě doklady potřebné k řízení motorového vozidla a ani doklady k vozidlu. Hmotná škoda činí  7.000 korun.

 

vytisknout  e-mailem