Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody na Domažlicku

Jeden řidič zastavil kvůli chodcům, druhý kvůli divokým prasatům  

     Včerejšího dne vyjížděli domažličtí dopravní policisté ke dvěma nehodám, při kterých byly dvě osoby zraněny. V obou případech byly příčiny nehody stejné – nepozornost řidičů a nedodržení dostatečného odstupu za vpředu jedoucím vozidlem.
     Oznámení o první nehodě, která se stala v obci Staňkov, přijali policisté kolem 14:00 hod. Uvedenou obcí jela ve směru od obce Křenovy na Ohůčov 34letá řidička s osobním vozidlem Ford, která se při jízdě ohlédla na zadní sedadla vozu, kde seděly její děti. V tu chvíli se však přestala plně nevěnovat řízení a nesledovala situaci v silničním provozu a narazila do zadní části vpředu jedoucího osobního vozidla Škoda Felicia, jehož 19letý řidič zastavil s vozidlem před přechodem pro chodce, aby chodcům umožnil bezpečné přecházení komunikace. Při dopravní nehodě utrpěla spolujezdkyně z vozidla Škoda Felicia zranění, se kterým byla převezena na ošetření do nemocnice. Nikdo další zraněný nebyl. Požití alkoholu u obou řidičů vyloučili policisté provedenými dechovými zkouškami. Vzniklou škodu na každém z poškozených vozidel odhadli na 20 000 korun. 
     Druhá nehoda se stala krátce po 19:00 hod. na silnici I. třídy číslo 26 mezi obcemi Holýšov a Ohůčov. S osobním vozidlem Citroen jel po uvedené komunikaci ve směru na Ohůčov 33letý řidič, který jel za osobním vozidlem BMW. Řidič Citroenu si však neponechal dostatečnou bezpečnostní vzdálenost za vpředu jedoucím autem a v době, kdy 20letý řidič BMW s vozidlem zastavil, neboť mu před vozidlem přebíhala přes pozemní komunikaci divoká prasata, narazil řidič Citroenu do zadní části vozidla BMW. Při dopravní nehodě ke střetu s prasaty nedošlo, spolujezdkyně z vozidla BMW však utrpěla zranění, se kterým byla převezena na ošetření do nemocnice. Požití alkoholu bylo u obou řidičů vyloučeno provedenými dechovými zkouškami. Vzniklou škodu na vozidle Citroen odhadli policisté na 40 000 korun, na vozidle BMW odhadli škodu na 20 000 korun.
     Oběma případy se dopravní policisté i nadále zabývají.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
28. 12. 2011

vytisknout  e-mailem