Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody na Domažlicku

Policie hledá svědky jedné z nich 

Včera došlo na Domažlicku ke třem dopravním nehodám.  K první došlo pět minut před osmou hodinou ranní na silnici I/26 v obci Babylon. Pětatřicetiletý  řidič osobního vozidla Ford Eskort, jedoucí ve směru od SRN,  si zde  nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem , vlastnostem vozidla, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, které je možno předvídat.  Po projetí pravotočivé zatáčky dostal s  vozidlem smyk,  vozidlo vyjelo na pravou krajnici a pokračovalo silničním příkopem, kde narazilo do dopravní značky a poté do sloupu telefonního vedení.  Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Provedená dechová zkouška byla u řidiče negativní.  Způsobené škody byly vyčísleny na  65 000 korun.

Druhá dopravní nehoda se stala v 16:45 hodin na křižovatce silnic II/192 a III/1921 ve volném úseku mezi obcí Pocinovice a silnicí I/22.  Jednatřicetiletý  řidič z Klatov,  jedoucí s osobním vozidlem Škoda Octavia ve směru od obce Chodská Lhota,  na křižovatce nerespektoval svislou dopravní značku P4 „Dej přednost v jízdě!“, následkem čehož se střetl s osobním vozidlem Nissan Almera, jehož 39letý řidič jel po hlavní silnici ve směru od obce Pocinovice.  Při dopravní nehodě  došlo k lehkému zranění  spolujezdkyně ve vozidle Nissan Almera, která byla  převezena vozidlem rychlé lékařské pomoci na ošetření do klatovské nemocnice.  U řidičů byla provedena dechová zkouška přístrojem Dräger, která byla negativní. Škody na vozidlech činí cca 100 000 korun.

Ke třetí dopravní nehodě došlo  v době od 16:00  do 17:45 hodin na parkovišti v objektu tržnice před Restaurant Pizzeria  v obci Česká Kubice, kde nezjištěný řidič  nezjištěným způsobem poškodil levou část zadního nárazníku  zde  zaparkovaného osobního vozidla  VW Polo. Poté z místa nehody ujel.  Poškozené cizince způsobil škodu 2 000 korun. Policie žádá případné svědky dopravní nehody, aby se přihlásili na linku 158 nebo na tel. číslo 974 331 255.
 

nprap. Vladislava Čejková

vytisknout  e-mailem