Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody na Domažlicku

Pomozte nám odhalit viníky 

V době od 19:30 hodin dne 16. srpna 2010 do 07:00 hodin dne 17. srpna 2010 neznámý řidič nezjištěného vozidla nezjištěným způsobem poškodil kovovou skříň vzduchového kompresoru v areálu čerpací stanice pohonných hmot Benzina Plus u komunikace I třídy č. 26 před bývalým hraničním přechodem Folmava.  Na kovové skříni kompresoru tak způsobil škodu 1 000 korun.

Policie žádá případné svědky, kteří by mohli přispět k objasnění dopravní nehody, aby se přihlásili na linku 158 nebo na tel.  974 331 255.

Na silnici I/26 mezi obcemi Babylon a Folmava došlo včera v 18:35 hodin k havárii osobního motorového vozidla VW Passat. Jeho 40letý řidič, jedoucí ve směru od hraničního přechodu  Folmava,  nepřizpůsobil na mokrém povrchu komunikace rychlost jízdy svým schopnostem,  vlastnostem vozidla, stavu komunikace a povětrnostním podmínkám, po projetí levotočivé zatáčky sjel s vozidlem za pravou krajnici a následně do silničního příkopu, kde havaroval. Při havárii došlo k uvolnění a odlétnutí části vozidla do protisměru, kde došlo k poškození projíždějícího vozidla Opel,  které řídil 22letý cizinec. Při dopravní nehodě utrpěl řidič vozidla VW Passat  lehké zranění, se kterým byl sanitním vozidlem převezen na ošetření do domažlické nemocnice. Požití alkoholu před jízdou bylo u obou řidičů vyloučeno dechovou zkouškou provedenou přístrojem Dräger.  Škoda na vozidle VW činí cca 110 000 korun, na vozidle Opel cca 10 000 korun,  na dopravním zařízení cca 1 000 korun a na silničním příkopu cca  2 000 korun.

Domažličtí dopravní policisté hledají svědky dopravní nehody, ke které došlo dnes, pět minut po půlnoci, na účelové komunikaci před domem č.p. 193 v Mlýnské ulici v obci Hostouň. Nezjištěný řidič s vozidlem Škoda Octavia zde  narazil do kamenné podezdívky, kterou částečně rozbořil. Řidič dopravní nehodu neohlásil, i když tuto povinnost měl, neprokázal svoji totožnost a z místa dopravní nehody utekl. Dále vozidlo neuzamkl, ani neučinil opatření, aby jej nemohla neoprávněně užít jiná osoba. Škoda na vozidle činí cca 30 000 korun a na kamenné podezdívce cca 3 000 korun.

Veškeré informace k výše uvedené dopravní nehodě přijmou policisté na lince 158 nebo na tel. čísle 974 331 255.

nprap. Vladislava Čejková

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

vytisknout  e-mailem