Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody a akce

Jedna z nehod skončila tragicky 

Dne 16. srpna 2010 v 10:30 hodin došlo na silnici č. I/22 mezi obcemi Kdyně a Domažlice ke srážce dvou osobních vozidel. Čtyřiatřicetiletý řidič z Domažlic jedoucí s vozidlem  Renault Megane ve směru od obce Kdyně z důvodu zabránění srážky s vozidlem jedoucím před ním vjel do protisměru, kde se bočně střetl s protijedoucím vozidlem  Ford Ka, které řídila 37letá žena z Domažlicka.  Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidičky fordu a jejího 35letého spolujedoucího. Alkohol byl u řidičů vyloučen dechovou zkouškou.  Způsobené škody byly vyčísleny na 150 000 korun.

Na silnici  II/185 mezi obcemi Chocomyšl a Chudenice došlo dne 16.8.2010 ve 12:50 hodin k tragické dopravní nehodě. Dvacetiletý řidič z Klatovska  jedoucí s vozidlem zn. Renault 19 ve směru jízdy od obce Chocomyšl po vyjetí z levotočivé zatáčky dostal na přímém úseku na mokré vozovce s vozidlem smyk. Poté vjel do protisměru a následně v levém silničním příkopu narazil pravým bokem do stromu. Při dopravní nehodě utrpěl  těžké zranění, kterému na místě podlehl.  Způsobené škody byly vyčísleny na 32 000 korun. Šetřením dopravní nehody se zabývají domažličtí kriminalisté.

Včera ráno proběhla na Domažlicku okresní dopravně bezpečnostní akce "Y", zaměřená na kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek.  Bylo do ní  nasazeno celkem 18 policistů, z toho 8 policistů dopravní služby a 10 policistů pořádkové služby. Během akce bylo zkontrolováno 190 vozidel a zjištěno 10 přestupků.  Devět z nich  bylo vyřešeno na místě uložením blokové pokuty v úhrnné výši 5 200 korun a  1 přestupek (řízení vozidla pod vlivem alkoholu) byl oznámen k projednání správnímu orgánu. Jeden řidič nebyl za jízdy připoután bezpečnostním pásem a 5 řidičů nemělo vozidlo v řádném technickém stavu.
 

nprap. Vladislava Čejková

vytisknout  e-mailem