Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody a akce

Na Domažlicku 

Na silnici č. III/1959 v katastru obce Ostrov došlo dne 26. června 2010, deset minut po desáté hodině večer,  k dopravní nehodě. Dvaašedesátiletý cyklista z Tachovska, jedoucí na jízdním kole ve směru jízdy od obce Rybník na obec Ostrov,  z nezjištěných příčin havaroval ve svém jízdním pruhu. Při dopravní nehodě utrpěl lehké zranění, se kterým byl sanitkou převezen na ošetření do domažlické nemocnice. Při šetření dopravní nehody policisté zjistili, že cyklista neměl za jízdy rozsvícena světla,  neboť je  měl nefunkční. Alkohol u něj nebyl z důvodu jeho zranění zjišťován, v nemocnici se podrobil odběru  krve.  Škoda na jízdním kole byla vyčíslena na 100 korun. Příčina dopravní nehody je předmětem dalšího šetření.

Na silnici I/26 mezi železničním přejezdem Hadrovec a obcí Babylon došlo dne 27. června v půl jedné odpoledne ke srážce motocyklu Kawasaki s návěsem nákladního vozidla.  Ze zavinění dopravní nehody je podezřelý 34letý řidič motocyklu, který při jízdě ve směru od železničního přejezdu nepřizpůsobil rychlost zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla a jiným okolnostem, které je možno předvídat a za vpředu jedoucím nákladním vozidlem Iveco s návěsem Schwarzmüller si neponechal bezpečnou vzdálenost a do tohoto zezadu narazil. Alkohol  byl u obou řidičů vyloučen dechovou zkouškou zařízením Dräger. U řidiče motocyklu došlo  k lehkému zranění. Šetřením na místě dopravní nehody bylo zjištěno, že na motocyklu Kawasaki je registrační značka upravena tak, že je znemožněna nebo podstatně ztížena její čitelnost.  Na motocyklu vznikla škoda cca 30 000 korun a na návěsu nákladního vozidla cca 80 000 korun.

V pátek 25. června 2010 proběhla na Domažlicku okresní dopravně bezpečnostní akce „Y“ zaměřená na kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek. Bylo do ní nasazeno 6 policistů dopravní  a 10 policistů pořádkové služby. Policisté během akce  zkontrolovali  88 vozidel a zjistili 9 přestupků., z toho  6 přestupků vyřešili  na místě  uložením blokové  pokuty v úhrnné výši 6 700 korun a  3 přestupky ( 2 x řízení vozidla pod vlivem alkoholu,  1x  řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění ) oznámili k projednání  příslušnému správnímu orgánu.  

 

nprap. Vladislava Čejková
 

vytisknout  e-mailem