Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody a akce

Na Domažlicku 

V pátek 6. srpna 2010, deset minut po desáté hodině dopoledne, došlo na silnici I/26 před hotelem Bedrníček v obci Babylon k dopravní nehodě.  Sedmatřicetiletá řidička osobního vozidla Ford Mondeo při jízdě ve směru od obce Česká Kubice nepřizpůsobila rychlost vozidla vlastnostem vozidla, technickému stavu pozemní komunikace a povětrnostním podmínkám a při průjezdu pravotočivou zatáčkou na mokrém povrchu vozovky dostala s vozidlem smyk, přejela do protisměru, narazila do dopravní značky  č. B 30  „Zákaz vstupu chodců“  a následně se s vozidlem převrátila na pravý bok v silničním příkopu. U řidičky byla provedena dechová zkouška na přítomnost alkoholu v dechu,  s negativním výsledkem. Ke zranění  osob nedošlo. Způsobené škody byly vyčísleny na 44 000 korun. Při šetření dopravní nehody bylo zjištěno, že platnost technické kontroly předmětného vozidla byla do 17.7.2010. Dále bylo zjištěno, že na přední nápravě byly namontovány pneumatiky různých značek s různým desénem.

V sobotu 7. srpna 2010 v půl druhé odpoledne došlo na silnici II/189 mezi hraničním přechodem  Lísková a obcí Klenčí pod Čerchovem k dopravní nehodě.  Jednačtyřicetiletý řidič,  jedoucí ve směru od hraničního přechodu s osobním vozidlem Mercedes, si nepřizpůsobil rychlost svým schopnostem, vlastnostem vozidla a stavu pozemní komunikace,  na mokré vozovce  dostal po projetí táhlé levotočivé zatáčky s vozidlem smyk a následně havaroval v pravém silničním příkopu. Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní. Ke zranění osob nedošlo.  Na osobním vozidle vznikla škoda cca 50 000 korun a na silničním příkopu cca 1000 korun.

Včera, krátce před druhou hodinou odpoledne,  vyjížděli domažličtí dopravní policisté do obce Poběžovice, kde došlo ke srážce osobního vozidla s oplocením domu.  Jednadvacetiletý řidič,  jedoucí s osobním vozidlem Škoda Felicia  ve směru od centra obce do ulice Hostouňská,  při odbočování vlevo dostal s vozidlem smyk, vjel za pravý okraj vozovky, kde narazil do oplocení domu.  Výsledek dechové zkoušky byl u řidiče negativní. Ke zranění osob nedošlo. Na osobním vozidle vznikla škoda cca 2 000 korun a na oplocení cca 2 000 korun.

Ve čtvrtek 5. srpna 2010 proběhla na Domažlicku okresní dopravně bezpečnostní akce „X“, zaměřená na všeobecný dohled nad silničním provozem. Bylo do ní nasazeno 18 policistů z dopravní a pořádkové služby, kteří v jejím průběhu zkontrolovali celkem 84 vozidel a zjistili 2 přestupky. Oba byly vyřešeny na místě uložením blokové pokuty v celkové výši 700 korun. 

nprap. Vladislava Čejková
 

 

vytisknout  e-mailem