Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dopravní nehody

KARLOVY VARY- Za 24 hodin, osm dopravních nehod 

Včera a dnes ráno hodinu po půl noci vyjeli policisté k osm dopravním nehodám.
V jednom případě se vozidlo střetlo s domácím zvířetem, jednou došlo k dopravní nehodě s chodcem, tři řidiči jeli nepřiměřenou rychlostí, jedna řidička nacouvala do dopravní značky, Další řidič nedali přednost v jízdě a nevěnovali se řízení. Dva řidiči porušili zákaz řízení motorových vozidel.
 
Dne 23. prosince 2011 v 01:25 hod. řídil řidič osobní vozidlo Mercedes Benz po komunikaci ve směru od obce Karlovy Vary na obec Ostrov. Když  řidič s vozidlem odbočil na sjezd směrem na obec Bor, na tomto sjezdu mu z pravé strany náhle vběhl do jízdný dráhy vozidla pes. Došlo ke střetu přední částí vozidla se psem. Pes byl na místě usmrcen. Ke zranění osob nedošlo. Z dopravní nehody je podezřelý nezjištěný majitel domácího zvířete.
Foto 1,2
 
Řidič osobní motorové vozidlo Renault Laguna řídil motorové vozidlo, přestože si byl vědom toho , že má uložen zákaz řízení motorových vozidel rozsudkem Okresního soudu v Sokolově na dobu 48 měsíců, což je do 17. 05. 2013. Řidič vozidlo řídil po komunikaci ve směru od Hroznětína k obci Ostrov. U obchodního domu Lidl nepřizpůsobil rychlost profilu komunikace, s vozidlem nejdříve narazil do obrubníku od kruhového objezdu, který poškodil, následně projel středovým ostrůvkem, s vozidlem vjel zpět na komunikaci, kde s vozidlem přelétl kovová svodidla, která jsou po pravé straně komunikace, potom s vozidlem vyjel za kovová svodidla, kde přední stranou vozidla narazil do opěrné zdi vzdálené čtyři metry za  komunikací. Po nárazu do zdi vozidlo spadlo z dvoumetrové výšky na soukromý pozemek,  kde se vozidlo začalo otáčet přes hrany a asi po šedesáti metrech se zastavilo. Při této nehodě byl zraněn řidič a jeho dva spolujedoucí, kteří byli  převezení do nemocnice v Karlových Varech a  zde byli hospitalizováni.
Zda skutečně pil řidič před jízdou alkohol a kolik, prokáže až rozbor krve, neboť pro zranění řidiče nebylo možno provést dechovou zkoušku. (Z jeho dechu byl cítit silně alkohol) Škoda na vozidle je 95 000,-Kč.
 
Z Karlových Varů do Ostrova řídil  řidič osobní automobil Opel Zafira. Před druhým sjezdem do Ostrova nepřizpůsobil rychlost jízdy profilu a stavu komunikace - zatáčka, mokrý povrch - uvedl vozidlo do smyku, vyjel  mimo komunikaci a narazil do svodidla. Od tohoto se odrazil, vozidlo přejelo přes oba souběžné jízdní pruhy komunikace a následnému nárazu do  svodidla středového dělicího pásu. Vozidlo zůstalo stát napříč jízdními pruhy komunikace.
Zkouška na alkohol byla negativní, ke zranění osob nedošlo. Škoda na vozidle je 130 000,-Kč
 
Řidič nákladního  automobilu Iveco jel  po silnici ve směru od Bochova na Prahu. V prostoru křižovatky z hlavní silnice na obec Těšetice nedal při odbočování  přednost v jízdě protijedoucímu vozidlu Škoda Felicia. Došlo ke střetu vozidel.  Alkohol u obou řidičů vyloučen dechovou zkouškou. Řidič osobního vozidla a jeho spolujedoucí byli převezeni do nemocnice v Karlových Varech, kde byli vyšetřeni a propuštěni bez dalšího léčení. K jinému zranění osob nedošlo. Vozidlo Škoda z místa dopravní nehody odstranila odtahová služba. Hmotná škoda je 40 000,-Kč.
Foto 3,4
 
Nezjištěná řidička řídila nezjištěný automobil po místní komunikaci Chebská ve směru k ul. Sklářská. Zřejmě se nevěnovala řízení a na přechodu pro chodce srazila 22letou chodkyni. Řidička poté co zjistila, že chodkyni byla zavolaná lékařská pomoc a po zjištění, že poškozená nic nepotřebuje z místa odjela. Chodkyně převezena do nemocnice Karlovy Vary, kde se podrobila vyšetření. Poté propuštěna bez dalšího léčení.

V Nové Roli, na parkovišti ve Svobodově ulici, couvala řidička s osobním vozidlem Ford, zřejmě se při couvání nevěnovala řízení (nesledovala situaci za sebou) a narazila do dopravní značky "Obytná zóna", kterou vyvrátila. Dopravní značku zajistili policisté z Nové Role. Dechová zkouška na alkohol byla negativní. Ke zranění osob nedošlo. Škoda je ve výši 2 500,-Kč.
 
Od Rosnice na Sedlec jel řidič s vozidlem Škoda Octavia, při průjezdu pravotočivé zatáčky za kterou následuje levotočivá zatáčka nepřizpůsobil rychlost stavu a profilu komunikace (mokrý povrch), uvedl vozidlo do smyku a vyjel s vozem vlevo mimo komunikaci, kde narazil do zaparkovaného vozidla Nissan.  Ke zranění osob nedošlo. Alkohol u řidiče vyloučen s negativním výsledkem. Odtah vozidel  si zajistili vlastníci přes odtahovou službu.
Na místě HZS Karlovy Vary. O stavu komunikace vyrozuměna SÚS. Hmotná škoda je 61 000,-Kč.
 
por.PhDr.Papežová Zdeňka
23.12.2011
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem