Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dopravní nehody

Karviná, vozidlo narazilo do autobusu. U Návsí se zranil cyklista. 

Karviná: Osobní vozidlo narazilo do autobusu
Dnes dopoledne, krátce před půl dvanáctou hodinou, došlo na jedné z křižovatek na třídě 17. listopadu v Karviné k dopravní nehodě. Podle dosud zjištěných informací měl řidič (ročník 1994) osobního vozidla zezadu narazit do linkového autobusu, který v křižovatce stál a byl připraven k odbočení. Automobil byl nárazem vymrštěn mimo vozovku, na přilehlý chodník.
V autobusu bylo několik cestujících, nikdo z nich, ani řidič, neměl být zraněný. Ve vozidle došlo ke zranění řidiče, který byl převezen do nemocnice, a zranění není vyloučeno také u spolucestujícího. Policisté zjistili provedenou orientační dechovou zkouškou, že muž usedl za volant automobilu pod vlivem alkoholických nápojů. Naměřená hodnota převýšila jednu promili alkoholu v dechu.
Policisté učinili na místě nezbytné úkony, včetně řádné dokumentace. Usměrňovali rovněž dopravu, a to po dobu nezbytně nutnou. V prověřování a dokumentaci informací souvisejících s dopravní nehodou budou i nadále pokračovat, a to pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.


Zraněný cyklista poblíž obce Návsí (okres Frýdek-Místek)
Včera před 19. hodinou přijali policisté oznámení o cyklistovi, který utrpěl vážnější zranění. V uvedené době mělo dojít z dosud nezjištěných příčin na lesní cestě v oblasti Filipky (poblíž obce Návsí) k pádu cyklisty. Zraněného muže (ročník 1976), dle informací bez známek života, našel další cyklista. Muž byl následně transportován již na místě zasahujícími zdravotníky do nemocnice. Policisté dosavadním šetřením nezjistili případný podíl cizí osoby na pádu cyklisty. 

por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
oddělení tisku, 19. dubna 2020

 

vytisknout  e-mailem