Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody

Nedal přednost, nerespektoval dopravní značku 

Na křižovatce silnice  I. třídy č. 22  ulice Poděbradova a  místních komunikací  ulic  Dukelská a Břetislavova v Domažlicích došlo dne 21. červecnce 2009 ke srážce osobního automobilu s motocyklem. Čtyřiapadesátiletý řidič osobního automobilu  Renault  19 jedoucí z Dukelské ulice nedal na křižovatce  přednost motocyklu Kawasaki, jedoucímu  po  hlavní pozemní komunikaci ve  směru od Kdyně.  Po nárazu byl motocykl  Kawasaki  odražen na zaparkovaný osobní automobil Škoda Forman a  na zábradlí před budovou mateřské školy. Šestadvacetiletý řidič motocyklu utrpěl při dopravní  nehodě naštěstí jen lehké zranění.  Požití alkoholických nápojů před jízdou  bylo u obou řidičů  vyloučeno dechovou zkouškou provedenou přístrojem Dräger. Hmotné škody byly vyčísleny na 40 200 korun.

V úterý 21. července 2009 v 17:37 hodin došlo k dopravní nehodě na účelové komunikaci  v prostoru čerpací stanice STAFIKO v Domažlicích. Nezjištěný  řidič nákladního  automobilu DAF při vjíždění pod zastření čerpací  stanice nerespektoval dopravní značku B16 Zákaz vjezdu vozidel,  jejichž výška  přesahuje vyznačuje mez 3,8m. Při průjezdu  pod zastřešením zachytil horní částí  návěsu o osvětlení,  kameru a traverzu, které poškodil. Obsluze čerpací stanice  odmítl  na požádání prokázat svoji totožnost a sdělit údaje o vozidle,  které  řídil a které mělo účast na dopravní nehodě. Na  místě nezastavil a odjel. Při  dopravní nehodě nedošlo ke  zranění osob.  Na  nákladním automobilu vznikla škoda cca 30 000 korun, na  zastřešení  cca 7 000 korun.

Policie žádá případné svědky, kteří by mohli přispět k objasnění dopravní nehody a k ustanovení neznámého řidiče, aby se přihlásili na linku 158 nebo  na tel. 974 331 207.

 

vytisknout  e-mailem