Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Dopravní nehody

Prostějovsko - Jeden viník z místa nehody utekl, druhý ujel - nyní po obou policisté pátrají.  

1) V úterý kolem půl deváté večer došlo v Prostějově na ulici Foestrova k dopravní nehodě, od níž řidič utekl. Z provedeného šetření vyplývá, že zatím neznámý řidič vozidla Ford Tranzit, po průjezdu křižovatkou ulic Krasická – Západní, při odbočení vlevo nezvládl z nezjištěných příčin vozidlo. Vyjel vpravo, narazil do zde zaparkovaného auta Š-Octavia a následně do stromu. Řidič z auta utekl a nechal ho na místě nehody. Během šetření policisté zjistili, že řidič byl s největší pravděpodobností během nehody zraněn. Zatím se ho však nepodařilo vypátrat. Hmotná škoda byla vyčíslena na 176 500 korun. Policisté se případem nadále zabývají a po řidiči pátrají. 
 
Policisté se tímto obrací na veřejnost, případné svědky, se žádostí o pomoc při objasňování této nehody. Jakékoliv informace, vedoucí k jejímu objasnění mohou občané poskytnout přímo na telefon: 974 781 251, 974 781 580 – Dopravní inspektorát Prostějov nebo na bezplatnou telefonní linku 158. Předem děkujeme za spolupráci.
 
2) Druhá nehoda s ujetím viníka se stala také v úterý, tentokrát kolem půl osmé večer mezi Holubicemi a Sečí. V tu dobu projížděl uvedeným úsekem, ve směru od Holubic autobus, který řídil 61letý řidič. Všiml si, že po jeho pravé straně stojí vozidlo VW Touareg, které má zapnutá výstražná světla. Autobus chtěl vozidlo objet, ale neznámý řidič z auta vystoupil, upadl na zem, v tu chvíli se rozejelo i vozidlo VW a narazilo do autobusu. Neznámý řidič vstal, nastoupil do auta a hodlal odejet. To se mu ale nepodařilo. Opět vystoupil, opět upadl na silnici, vozidlo se opět rozejelo a narazilo znovu do autobusu. Nakonec neznámý řidič nasedl do auta a z místa ujel. Alkohol u řidiče autobusu byl na místě vyloučen dechovou zkouškou, hmotná škoda na autobuse byla vyčíslena na 30 tisíc korun. Během šetření této nehody policisté nalezli vozidlo VW Touareg odstavené nedaleko od místa nehody, ale bez řidiče. Policisté po řidiči pátrají a případem se nadále zabývají.
 
 
por. Mgr. Irena Urbánková
22.11.2012 

vytisknout  e-mailem