Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody

Ze dne 13. dubna 2009 

V neděli 12. dubna 2009 krátce před osmnáctou hodinou vyjížděli domažličtí dopravní policisté k šetření dopravní nehody, k níž došlo na  silnici III/18323  mezi  obcemi Merklín a Krchleby. Dvaačtyřicetiletá řidička osobního vozidla Peugeot 306,  jedoucí  ve směru na obec Krchleby, se vyhýbala výtlukům na vozovce a vjela do  protisměru v době, kdy  byla předjížděna motocyklem KTM. Jeho 25letý řidič ve snaze zabránit střetu začal prudce brzdit  a následně havaroval. Při  dopravní nehodě  došlo k lehkému zranění motocyklisty  a jeho  o dva roky starší spolujezdkyně.  Na ošetření do nemocnice  se dopravili sami.  Alkohol u obou řidičů vyloučila dechová  zkouška provedená přístrojem Dräger. Na motocyklu KTM vznikla  škoda ve výši cca  40 000 korun, na oblečení a výbavě cca 15 000 korun.

V horšovskotýnské ulici Jana Littrowa došlo dne 12. dubna 2009 ve 23:15 hodin  k dopravní nehodě  tak, že dosud nezjištěný  řidič s nezjištěným  vozidlem, jedoucí ve směru k mostu  přes Radbuzu a silnici I/26, nedodržel  bezpečnostní vzdálenost  za před ním jedoucím osobním vozidlem VW Passat. Když jeho řidič  zastavil z důvodů vyvolaných silničním  provozem,   zezadu do něj narazil. Poté ihned z místa dopravní  nehody ujel aniž by poskytl  zákonnou součinnost popř. oznámil  nehodu na Policii ČR. Alkohol u řidiče VW  vyloučila dechová  zkouška provedená přístrojem Dräger.  Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob.  Na osobním vozidle VW vznikla škoda  ve  výši cca  10 000 korun.

Policie žádá případné svědky, kteří by mohli přispět k objasnění dopravní nehody a k ustanovení neznámého řidiče, aby se přihlásili na linku 158 nebo na tel. 974 331 255

K další nedělní dopravní nehodě došlo v  půl desáté večer  v Dělnické ulici ve Kdyni. Jednadvacetiletý  řidič osobního vozidla  Opel Vectra z Tachovska,  jedoucí  po předchozím požití alkoholu ve směru k silnici  I/22 a čerpací stanici  OMV, nepřizpůsobil  při průjezdu levotočivou zatáčkou  rychlost jízdy zejména svým schopnostem a  vlastnostem vozidla  a vjel vlevo mimo komunikaci, kde narazil do zaparkovaného osobního automobilu Škoda Favorit. Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. U  řidiče byla provedena dechová zkouška přístrojem Dräger, která byla  pozitivní s  výsledkem 1,35 promile alkoholu v krvi. Následně se podrobil   lékařskému  vyšetření  s  odběrem  krve. Škody byly vyčísleny na 38 000 korun.  Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení. Řidič je podezřelý ze spáchání trestného činu  ohrožení  pod vlivem návykové látky.

nprap. Vladislava Čejková


vytisknout  e-mailem