Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní nehody

BEROUNSKO – Střety se zvěří. 

Dne 15. září 2019 okolo 01:28 hodin jela řidička s osobním motorovým vozidlem tovární značky Škoda Superb, po silnici II/118, v k. o. Chyňava, ve směru od obce Železná směrem na obec Chyňavu. V km 67,406 uvedené komunikace jí náhle z travnatého silničního příkopu vběhla do jízdní dráhy srna. V důsledku toho došlo ke střetu přední části vozidla řidičky s lesní zvěří. Srna po střetu s vozidlem na místě uhynula. U řidičky byla na místě provedena dechová zkouška na přítomnost alkoholu s negativním výsledkem. Ke zranění osob nedošlo. Způsobená škoda byla vyčíslena na částku 45.000,-Kč.

K dalšímu střetu vozidla s lesní zvěří došlo rovněž dne 15. září 2019 v 20:15 hodin, kdy řidička jela po silnici II/115, ve směru od obce Jince směrem na obec Běštín s osobním vozidlem tovární značky Citroen C4 Picasso. Na přímém úseku uvedené komunikace řidičce náhle z levé strany komunikace z lesa vběhla do jízdní dráhy srna. V důsledku toho došlo ke střetu levé přední části vozidla se srnou. Srna z místa dopravní nehody odběhla zpět do lesa. U řidičky byla na místě provedena dechová zkouška na přítomnost alkoholu s negativním výsledkem. Ke zranění osob nedošlo. Způsobená škoda byla vyčíslena na částku 25.000,-Kč.

Policisté upozorňují všechny řidiče, že dopravní nehody – střety se zvěří jsou na našich silnicích v poslední době poměrně častým jevem. Doporučujeme proto, aby řidiči dbali zvýšené opatrnosti v místech, kde těmto střetům dochází a případnému sražení dokázali včas zabránit.

por. Bc. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
17. září 2019

vytisknout  e-mailem