Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dopravní nehody

KARLOVARSKO - Celkem 16 nehod 

V pátek a v sobotu došlo na silnicích Karlovarského regionu k 16 dopravním nehodám s celkovou hmotnou škodou ve výši 655 000 korun. Nejčastěji bourali řidič v Karlových Varech, a to v 8 případech. Následuje Cheb s 5 případy a nejméně nehod se odehrálo v Sokolově se 3 případy. V každém okrese byl jeden viník dopravní nehody, který před jízdou požil alkoholické nápoje. V Karlových Varech utrpělo pět osob lehké zranění, z toho byli dva chodci. V Chebu utrpěly lehké zranění dvě osoby. V Sokolově se dopravní nehody obešly bez zranění. Nejčastější příčinou dopravních nehod bylo nepřizpůsobení rychlosti vozidla stavu a povrchu vozovky, kdy na zasněžené a namrzlé vozovce dostali řidiči s vozidlem smyk.

  • Dne 17.12.2011 v době okolo 3:45 hodin řídil 60letý muž osobní motorové vozidlo Ford Fiesta v obci Plesná. Při projíždění levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze vozovky, vjel do protisměru a následně havaroval vlevo mimo vozovku. Dechová zkouška u řidiče vykázala hodnotu nejprve 2,31 promile alkoholu, následně 2,27 promile alkoholu. Ke zranění osob nedošlo. Na místě mu byl řidičský průkaz zadržen. Řidič je nyní podezřelý mimo jiné i z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
  • Dne 17.12.2011 okolo 05:26 hodin řídil 20letý muž osobní motorové vozidlo Opel Vectra po ulici K. H. Borovského v Sokolově, přičemž při vjíždění na kruhový objezd zachytil přední částí vozidla o obrubník středového ostrůvku. Ke zranění osob nedošlo. Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče pozitivní s naměřenými hodnotami nejprve ve výši 2,06 a následně 2,35 a 2,08 promile alkoholu. Dopravní nehoda je nadále v šetření, přičemž je řidič podezřelý i z přečinu ohrožení pod vlviem návykové látky.
  • Dne 17. prosince 2011 v době okolo 09:50 hodin řídil 50letý řidič osobní motorové vozidlo Renault směrem od obce Vřesová k obci Vintířov. Při projíždění pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy povětrnostním podmínkám, s vozidlem dostal smyk, vjel do protisměru a následně se střetl se svislou dopravní značkou „Směrová tabule (s jedním cílem)“, kterou vyvrátil a následně se s vozidlem převrátil  na střechu do příkopu. Dechová zkouška byla s negativním výsledkem. Ke zranění osob nedošlo.    
  • Dne 17. prosince 2011 v době okolo 17:45 hodin řídil 53letý muž osobní motorové vozidlo Kia po silnici I/6 směrem od Prahy na Karlovy Vary, přičemž u obce Andělská Hora nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky, na namrzlém a ujetém sněhu uvedl vozidlo do smyku a vjel do protisměru, kde se střetl s osobním vozidlem VW a následně s vozidlem Peugeot. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče Kia a jeho spolujezdce, kdy po ošetření v nemocnici byli propuštěni domů. Dále došlo k lehkému zranění řidičky Peugeotu, která byla převezena k ošetření do nemocnice v Karlových Varech. Alkohol u všech řidičů byl vyloučen dechovou zkouškou. Dopravní nehodu stále šetří dopravní inspektorát Karlovy Vary.

     

nprap. Bc. Martina Hrušková
Ne 18. prosince 2011    
 

 

 

Odkazy do noveho okna

Karlovy Vary

Karlovy Vary 

Detailní náhled

Karlovy Vary

Karlovy Vary 

Detailní náhled

Karlovy Vary

Karlovy Vary 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem