Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody

V úterý 9. prosince 2008 došlo na Domažlicku ke čtyřem dopravním nehodám, při nichž byla lehce zraněna jedna osoba. 

Dne 9.12.2008 v 05:45 hodin došlo k dopravní nehodě na   křižovatce silnic  II/189 a II/195 v obci Klenčí pod Čerchovem.  Třiatřicetiletý  řidič vozidla Škoda  Felicia,  jedoucí po  silnici  II/189 směrem  od Draženova,  si nedodržel bezpečnou vzdálenost za vozidlem  Škoda  Felicia,  když  toto z důvodů vyvolaných silničním provozem  v křižovatce zpomalilo,  zezadu do něj  narazil. Dechová zkouška  na alkohol byla provedena přístrojem DRÄGER, její  výsledek  byl negativní. Ke zranění osob nedošlo. Hmotné škody byly vyčísleny na 20 000 korun.

Lehkým zraněním 36letého řidiče z Horšovského Týna skončila včerejší ranní dopravní nehoda na  silnici II třídy  č. 200  mezi obcemi Olešná a Miřkov.   Řidič nákladního automobilu  Renault Magnum s návěsem zn. Schmitz   nepřizpůsobil rychlost jízdy povětrnostním podmínkám  a stavu vozovky.  Na namrzlé  vozovce dostal smyk, který nezvládl  a následně havaroval mimo komunikaci vpravo  ve směru své jízdy. Řidič při dopravní nehodě utrpěl lehké zranění. Požití alkoholu u něj vyloučila dechová zkouška provedená přístrojem Dräger. Škoda  na tahači činí  cca 400 000 korun, na návěsu  cca 100 000 korun.

Na křižovatce silnice II. třídy  č. 195 s místní komunikací  v obci Poběžovice došlo  dne 9. prosince 2008 v 13:30 hodin ke střetu dvou osobních vozidel. Pětadvacetiletý řidič osobního automobilu Škoda Fabia při vyjíždění na pozemní komunikaci z místa ležícího  mimo pozemní komunikaci neměl dostatečný rozhled a  nezajistil  si bezpečné vyjetí  na komunikaci pomocí způsobilé a náležitě  poučené osoby. Následně nedal přednost  v jízdě osobnímu  automobilu Peugeot, jedoucímu po pozemní  komunikaci  ve směru na obec Vlkanov,  do kterého  čelně  narazil. Dopravní nehoda se obešla bez zranění. Výsledek dechové zkoušky byl  u obou účastníků negativní.  Způsobené škody byly vyčísleny na 85 000 korun.

Na silnici I. třídy č.22 v domažlické Masarykově ulici došlo včera v 18:00 hodin ke srážce dvou osobních vozidel. Šestačtyřicetiletá  řidička osobního automobilu Nissan  při vyjíždění na pozemní komunikaci,   z místa ležícího mimo ni,  nedala přednost osobnímu  automobilu Škoda  jedoucímu  po pozemní komunikaci ve směru na obec Kdyně. Přední částí svého osobního  automobilu narazila do pravého boku  tohoto osobního automobilu. Hmotné škody byly vyčísleny na 40 000 korun.  Ke zranění osob nedošlo. Dechová zkouška na alkohol  přístrojem Dräger byla u obou účastníků negativní.

nprap. Vladislava Čejková

 


                       

vytisknout  e-mailem