Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

DOPRAVNÍ NEHODY

Nahlášené dopravní nehody, které se staly na okrese Prachatice od 22. do 24. 8. 2008.  

První nehoda se stala 22. 8. 2008 v 9:45 hodin ve Sklářské ulici ve Vimperku. Dvaačtyřicietiletý řidič osobního automobilu Ford Focus si neponechal dostatečnou vzdálenost za vpředu jedoucícm Renaultem Laguna, jehož řidič dával přednost chdcům na přechodu pro chodce. Touto nepozorností došlo ke střetu vozidel a vzniklé škodě za 60 000 korun. Nikdo ze zúčastněných nebyl zraněn a alkohol byl u řidičů vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Viníkovi nehody dopravní policisté uložili blokovou pokutu.

Srážka osobního automobilu Škoda Felicia se Škodou Fabia se stala dne 22. 8. 2008 ve 14:20 hodin v Husově ulici v Husinci. Dopravní nehodu zavinil řidič Felicie, který neponechal za v předu jedoucí Fabií dostatečnou bezpečnou vzdálenost a narazil do ní. Škoda byla vyčíslena na 30 000 korun, ke zranění osob nedošlo a alkohol byl u řidičů vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Viníkovi nehody dopravní policisté uložili blokovou pokutu.

Další nehoda se stala 22. 8. 2008 v 18:00 hodin v Johnově ulici ve Vimperku. Řidič osobního automobilu Fiat Duacato Combi s připojeným přívěsem nedával pozor při couvání a narazil do dopravní značky. Škoda byla vyčíslena na tisíc korun a řidiči policisté uložili blokovou pokutu.

Dne 24. 8. 2008 mezi 9:15 a 11:00 hodinou došlo v České ulici ve Volarech ke srážce dosud nezjištěného vozidla s okapovým svodem u domu. Dopraní nehodu zavinil dosud neustanovený řidič, který se v místě plně nevěnoval řízení vozidla a došlo ke střetu pravé horní části vozidla s okapovým svodem. Dopravní policisté tuto nehodu stále šetří a prosí občany, kteří by měli jakoukoliv informaci, která by napomohla k vypátrání řidiče a vozidla, aby zavolali na linku 158 nebo poznatek sdělili na nejbližší policejní oddělení.

Srážka osobního automobilu Peugeot 307 s osobním automobilem Renault Twingo se stala dne 24. 8. 2008 v 19:20 hodin na silnici II. třídy číslo 122 ve Lhenicích. Dopravní nehodu zavinil řidič Peugeotu, který při průjezdu křižovatkou nerespektoval dopravní značení P4 “Dej přednost v jízdě!” a vjel do jízdní dráhy Renaultu Twingo. Došlo ke střetu pravého boku Peugeotu s přední částí Twinga v prostoru křižovatky. Viník nehody si za přestupek vysloužil blokovou pokutu a dopravní nehoda s 90ti tisícovou škodou se obešla bez zranění osob. Alkohol byl u řidičů vyloučen provedenou dechovou zkouškou.

vytisknout  e-mailem