Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody

Na Klatovsko mířil i vrtulník 

Klatovští dopravní policisté se od včerejšího večera zabývají dvěma dopravními nehodami, při kterých došlo ke zranění osob.
První z nich se odehrála 17. května  po 18té hodině  na silnici mezi obcemi Velký Bor a Defurovy Lažany. Dvacetiletý řidič vozu značky PEUGEOT 106 zřejmě během jízdy usnul a vyjel mimo komunikaci, kde narazil do vzrostlého stromu. Při  nehodě došlo k těžkému zranění řidiče, který byl letecky transportován  do plzeňské nemocnice a lehkému zranění jeho o rok staršího spolujezdce. Dechová zkouška nebyla na místě kolize u řidiče vzhledem k  vážnosti jeho zranění provedena a možné požití alkoholických nápojů bude předmětem dalšího šetření. Hmotné škody byly vyčísleny na 40 tisíc korun.
Ke druhé kolizi pak došlo v noci po 3 hodině dne 18. května mezi obcemi Sobětice a Čínov. 22letá řidička za volantem vozu značky PEUGEOT 206 vyjela  na přímém úseku silnice v mírném stoupání  mimo vozovku, kde narazila do stromu. Při nehodě došlo k jejímu lehkému zranění, se kterým byla převezena  do klatovské nemocnice. Na základě provedené dechové zkoušky bylo zjištěno, že před jízdou měla požít alkoholické nápoje. Na displeji detekčního přístroje se objevila hodnota přesahující 1 promili, proto je řidička nyní podezřelá ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Hmotné škody byly vyčísleny na 30 tisíc korun. Další skutečnosti důležité k řádnému a objektivnímu posouzení věci jsou nadále šetřeny dopravními policisty.

nprap. Jana Tomková
18.5.2011

vytisknout  e-mailem