Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody

Někteří viníci z místa ujeli 

V pátek 19. června 2009 v 8:55 hodin došlo k dopravní nehodě  na  silnici III/19348 mezi obcemi Všekary a Kvíčovice. K dopravní nehodě došlo dle výpovědi poškozeného (řidiče  osobního automobilu Škoda Felicia)  tak,  že neznámý řidič nezjištěného vozidla stříbrné barvy,  jedoucí ve směru od obce Kvíčovice na obec Všekary, přejel  před průjezdem  pravotočivé zatáčky do protisměru k levému  okraji komunikace, čímž ohrozil  protijedoucí osobní automobil  Škoda Felicia. Řidič osobního automobilu Škoda  Felicia  ve snaze zabránit střetu s nezjištěným vozidlem strhl  řízení  vpravo. Následkem tohoto manévru došlo ke smyku osobního  automobilu Škoda  Felicia a následné havárii v pravém silničním  příkopu. Neznámý řidič  nezjištěného vozidla po dopravní nehodě nezastavil a z  místa  ujel.   Ke zranění osob nedošlo. Škoda na osobním vozidle Škoda  Felicia činí cca 15 000 korun.

Policie žádá případné svědky, kteří by mohli přispět k objasnění dopravní nehody a k ustanovení neznámého řidiče, aby se přihlásili na lince 158 nebo na tel. čísle 974 331 255.

V době od 19. června 2009 17:00 hodin   do 20. června 2009 08:00 hodin došlo k dopravní nehodě na parkovišti v ulici Na Výhledech v obci Holýšov (u pekárny).  Neznámý řidič  nezjištěného vozidla poškodil zde zaparkovaný nákladní automobil Citröen.  Ke zranění osob  nedošlo, požití  alkoholu nezjišťováno,  řidič z místa dopravní nehody ujel.  Škoda na zaparkovaném nákladním automobilu  Citröen byla vyčíslena na cca 20 000 korun.

Policie žádá případné svědky, kteří by mohli přispět k objasnění dopravní nehody a k ustanovení neznámého řidiče, aby nás kontaktovali prostřednictvím linky 158 nebo na telefonním  čísle 974 331 255.

V sobotu 20. června 2009 v 15:15 hodin došlo k dopravní nehodě na silnici II/193 mezi obcemi Horšovský Týn a Domažlice.  K dopravní nehodě došlo dle  tvrzení 29letého řidiče osobního automobilu Škoda Felicia tak, že  neznámý řidič nezjištěného  vozidla, pravděpodobně zelené barvy, jedoucí ve směru  od  obce Horšovský Týn na obec Domažlice, na přímém úseku vjel  do protisměru,  čímž ohrozil protijedoucí osobní automobil  Škoda Felicia. Řidič osobního  automobilu Škoda Felicia  ve snaze zabránit střetu s nezjištěným  vozidlem strhl řízení  vpravo na pravý okraj vozovky a ve snaze vrátit se s  vozidlem  zpět do svého jízdního pruhu strhl řízení vozidla vlevo,  dostal s  vozidlem smyk,  přejel do levé poloviny vozovky, kde  za levou krajnicí havaroval  na poli. Ke střetu vozidel nedošlo.  Neznámý řidič nezjištěného vozidla z místa  dopravní nehody  ujel. Ke zranění při dopravní nehodě nedošlo, u řidiče škodovky  byl alkohol vyloučen dechovou  zkouškou přístrojem  Dräger.  Škoda  na osobním vozidle Škoda Felicia činí  cca 40  000 korun.

Dne 20. června 2009 v 17:45 hodin vyjížděli domažličtí dopravní policisté k havárii motocyklu, k níž došlo  mezi  obcemi Luženice a Draženov. Dvaadvacetiletý  řidič motocyklu  Kawasaki  nezvládl při jízdě po  rovném  úseku komunikace řízení, vjel za pravou krajnici, kde havaroval  v pravém  silničním příkopu. Řidič  neměl  při jízdě na motocyklu na hlavě  nasazenou a řádně připevněnou  ochrannou přilbu. Při dopravní nehodě byl zraněn a  sanitním vozem převezen  do domažlické  nemocnice.   Požití alkoholických nápojů  bylo u řidiče vyloučeno dechovou  zkouškou  přístrojem Dräger.  Škoda na motocyklu vznikla škoda cca  60 000 korun.

V holýšovské Americké ulici došlo dne 21. června 2009 v 13:18 hodin k dopravní nehodě tak, že 60letý  řidič sanitního  vozidla VW Transporter  při  odbočování na místo  ležící mimo komunikaci najel na chodník, kde se pod tíhou  jeho  vozidla vzpříčil betonový poklop kanálu a došlo k poškození  vozidla. Řidič  dokončil na příkaz lékaře zákrok a věc  nahlásil po návratu na základnu. Alkohol  vyloučila dechová  zkouška provedená přístrojem Dräger. Nedošlo ke zranění  osob.  Na vozidle  vznikla škoda ve výši  cca 10 000 korun.

nprap. Vladislava Čejková

 

 

 

 


 

vytisknout  e-mailem