Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehody

Dopravní nehody ze dne 12. 11. 2008. 

Dne 12. 11. 2008 došlo v 10.15 hodin k havárii nákladního automobilu IVECO A75 na silnici II. třídy číslo 141 u Libínského Sedla. Dopravní nehodu zavinil řidič Iveca, který při vyhýbání se s protijedoucím nezjištěným vozidlem nedbal zvýšené opatrnosti a najel s vozidlem na pravou krajnici, kdy následně došlo k vyjetí vozidla vpravo mimo pozemní komunikaci a k havárii. Škoda na vozidle činí 21 000 korun. Při nehodě nebyl nikdo zraněn a alkohol byl u řidiče vyloučen provedenou dechovou zkouškou.

 

Dne 12. 11. 2008 v 11.00 hodin došlo ke srážce osobního automobilu Škoda Fabia s dopravní značkou a kovovým zábradlím silniční propusti na silnici II. třídy číslo 145 u Vimperka. Dopravní nehodu zavinil řidič Fabie, který při jízdě v klesání komunikace nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidla a po projetí pravotočivé zatáčky se dostalo vozidlo na mokré komunikaci do smyku, vyjelo vlevo mimo komunikaci, kde se nejprve střetlo s dopravní značkou a následně s kovovým zábradlím. Vozidlo se následně převrátilo na střechu a zůstalo v konečném postavení částečně v levém jízdním pruhu.
Způsobená škoda byla vyčíslena na 52 000 korun. Řidič osobního automobilu byl z místa nehody převezen ZZS Vimperk do NsP Prachatice k ošetření a využil svého práva a nedal souhlas s vydáním lékařské zprávy pro účely šetření. Provedenou dechovou zkouškou byl alkohol u řidiče vyloučen.

 

Dne 12. 11. 2008 v 16.35 hodin došlo ve Vimperku ve Sklářské ulici ke srážce dvacetileté chodkyně s nezjištěným vozidlem (Pick-up), které řídil neustanovený řidič. Dopravní nehodu zavinila chodkyně, která chtěla přejít komunikaci mimo vyznačený přechod pro chodce. Vstoupila náhle do vozovky v době, kdy již byla míjena projíždějícím nezjištěným automobilem a došlo k najetí pravého zadního kola na nárt pravé dolní končetiny chodkyně. Žena z místa odešla domů, odkud ji matka převezla na ZZS Vimperk. Následně byla jmenovaná převezena do nemocnice v Prachaticích, kde byla vyšetřena a následně propuštěna do domácího léčení. Dopravní nehodu nadále šetří Služba dopravních nehod z Prachatic.

vytisknout  e-mailem