Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody

Dne 8. října 2008 v  03:50 hodin  došlo na silnici  II. třídy č. 195 mezi  obcemi Hostouň a Poběžovice k dopravní nehodě  tak, že 37 letému řidiči nákladního automobilu  Iveco, jedoucímu od obce Hostouň,  vběhla náhle  z pravé strany  do jízdní dráhy srna a došlo ke střetu. Pro krátkou vzdálenost  se  již řidiči nepodařilo srážce zabránit. Srna zůstala  po nárazu mrtvá v levém  silničním příkopu. Dechová zkouška byla provedena  přístrojem DRÄGER, její  výsledek byl negativní. Ke zranění  osob nedošlo.  Škoda  na  nákladním automobilu  Iveco činí cca 5 000 korun.  Srnu si na místě převzal hospodář  MS Agro Bílovice.

Včera v 7:05 hodin došlo k dopravní nehodě  na silnici č. I/26 mezi obcemi Horšovský  Týn a Březí.  Třicetiletá  řidička,   jedoucí s vozidlem zn. Škoda Fabia   ve směru od  obce Březí,  předjížděla před ní jedoucí vozidlo v době,  kdy neměla  před sebe rozhled na takovou vzdálenost, která  je nutná k bezpečnému předjetí -  hustá mlha. Při tomto  předjíždění došlo k bočnímu střetu s protijedoucím  vozidlem  zn. Škoda Fabia , které řídil 57 letý muž z Domažlicka.  Nehoda se naštěstí obešla bez zranění.  Alkohol byl u řidičů vyloučen dechovou zkouškou. Hmotné škody byly vyčísleny na 130 000 korun.

Výsledky šetření nasvědčují  tomu, že dne 8. října 2008 v  10:20 hodin na silnici č. III/18323  mezi obcemi Krchleby a Staňkov došlo k  dopravní nehodě tak,  že 24 letý řidič ze Starého Plzence  jedoucí s vozidlem zn. Peugeot 405  ve směru od obce Krchleby si při projíždění pravotočivé zatáčky  nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem  vozidla,  povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, které  je možno předvídat a na mokré  vozovce dostal s vozidlem smyk.  Poté na přímém úseku silnice vjel s vozidlem do  pravého  silničního příkopu, kde se s vozidlem převrátil na střechu.  Bez zranění.  Alkohol byl u řidiče  vyloučen dechovou  zkouškou.  Škoda  na vozidle cca. 10 000 korun.

 

vytisknout  e-mailem