Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody

Jedna z nich skončila tragicky 

Na silnici I/26 v Jiráskově ulici v Holýšově došlo dne 27. srpna 2010 ve 14:35 hodin  k dopravní nehodě. Dvaapadesátiletý řidič nákladního automobilu Ford Tranzit, jedoucí ve směru na obec Stod,  na přímém úseku pozemní komunikace při řízení údajně usnul a vjel do protisměru. Vyjel za levou krajnici, kde narazil do svodidla. Pravou stranou vozidla přitom narazil do levého boku protijedoucího nákladního automobilu TATRA 815, jehož 56letý řidič,  aby zabránil čelnímu střetu s nákladním automobilem Ford Tranzit, vyjel s vozidlem na střed vozovky. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob, požití alkoholických nápojů před jízdou bylo u obou řidičů vyloučeno dechovou zkouškou Dräger.  Způsobené škody byly vyčísleny na 60 200 korun.

V pátek 27. srpna 2010 v 18:10 hodin došlo na silnici I. třídy č. 26 mezi obcemi Babylon a Březí k dopravní nehodě se smrtelným zraněním.  Sedmadvacetiletý řidič osobního automobilu Peugeot 309 z Domažlicka,  jedoucí ve směru od obce Babylon na obec Březí,  si při průjezdu nepřehledné levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy dopravně technickému stavu pozemní komunikace a jiným okolnostem, které mohl předvídat. Dostal smyk a vjel do protisměru, kde se čelně srazil s protijedoucím osobním automobilem Renault Thalia,  který řídil 36letý řidič z Plzně.  Za osobním automobilem Renault Thalia jel ve směru od obce Březí osobní automobil Audi A4, jehož 55letý řidič,  aby  zabránil střetu s osobními automobily Peugeot 309 a Renault Thalia, musel vyjet za levou krajnici, kde levou stranou vozidla zachytil o svodidlo. Při dopravní nehodě utrpěl řidič peugeotu  zranění, kterému na místě podlehl. Řidič renaultu  utrpěl při dopravní nehodě těžké zranění, se kterým byl letecky transportován do FN Plzeň Lochotín.  Způsobené škody byly vyčísleny na  135 100 korun. Šetřením dopravní nehody se zabývají domažličtí kriminalisté.

V sobotu 28. srpna 2010 ve tři hodiny ráno řídil 18letý mladík z Domažlicka po předchozím požití alkoholických nápojů v obci Chrastavice osobní motorové vozidlo Seat Ibiza, a to ve směru od silnice č. II/183 ke kulturnímu domu. Na přímém úseku vjel do protisměru a následně za levou krajnici, kde s vozidlem narazil do zaparkovaného osobního vozidla Ford Mondeo. Poté z místa odjel. Policistům se ho podařilo vypátrat, provedenou dechovou zkouškou mu bylo naměřeno 1,68 promile alkoholu v krvi, při opakované dechové zkoušce pak nadýchal 1,48 promile alkoholu v krvi. Následně se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který řidiči hrozí až 3 léta odnětí svobody.  Nehoda se obešla bez zranění, způsobené škody byly vyčísleny na 55 000 korun.

Na účelové komunikaci ve kdyňské Mlýnské ulici došlo v době od 27. srpna 2010 19:00 hodin do 28. srpna 2010 08:00 hodin k dopravní nehodě. Neznámý řidič s nezjištěným vozidlem zde při projíždění levotočivé zatáčky vjel na pravý okraj vozovky, kde narazil do plechových vrat garáže. Poté z místa ujel a nehodu i když došlo ke hmotné škodě na majetku třetí osoby neoznámil na policii. Nehoda se obešla bez zranění. Škoda na vratech činí cca 10 000 korun.

Policie žádá případné svědky dopravní nehody, aby se přihlásili na lince 158 nebo na tel. čísle 974 331 255.

Bez zranění se obešla dopravní nehoda, k níž došlo dne 28. srpna 2010 v 15:50 hodin na silnici č. II/200 mezi obcemi Miřkov a Vidice . Šestačtyřicetiletá  řidička jedoucí s vozidlem zn. Mercedes Benz, německé registrační značky,  ve směru na obec Vidice,  vjela na přímém úseku za pravý okraj vozovky a následně havarovala v pravém silničním příkopu.  Provedená dechová zkouška byla u řidičky negativní.  Způsobené škody byly vyčísleny na  31 000 korun.

nprap. Vladislava Čejková


 

vytisknout  e-mailem