Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehody

Nahlášené dopravní nehody, které se staly v době od 14. 11 do 17. 11 na okrese Prachatice.  

Dne 14. 11. 2008 v 16:55 hodin došlo ve Vlachovo Březí v průmyslové zóně ke srážce osobního automobilu ŠKODA Felicia s nákladním dodávkovým automobilem FORD Galaxy. Dopravní nehodu zavinil řidič Felicie, který při projíždění pravotočivé zatáčky nejel s vozidlem při pravém okraji pozemní komunikace (v místě se vyhýbal betonovému obrubníku) a s vozidlem přejel částečně do protisměru jízdy, kde došlo ke střetu levé přední části Škody Felicia s levým bokem protijedoucího Fordu Galaxy.
Způsobená škoda byla vyčíslena na 12 000 korun. Ke zranění osob nedošlo, alkohol byl u řidičů vyloučen provedenými dechovými zkouškami a viníkovi policisté uložili blokovou pokutu.

Dne 15. 11. 2008 v 10.55 hodin došlo na silnici II. třídy číslo145 v katastru obce Netolice (ve směru jízdy Netolice – Němčice) ke srážce osobního automobilu Renault Laguna se srnou. Řidiči náhle vběhla z pravé strany do jízdní dráhy srna v takové blízkosti, že již nestačil střetu zabránit. Srna narazila do levé přední části vozidla, po střetu byla odražená do levého silničního vodotoku, kde byla nalezená uhynulá.
Způsobená škoda na vozidle činí 10 000 korun. Ke zranění osob nedošlo.

Dne 15. 11. 2008 v 15.35 hodin došlo na silnici II. třídy číslo 168 mezi Kvildou a Pláněmi k havárii automobilu Renault Megane Scenic. Dopravní nehodu zavinil řidič Reaultu, který při projíždění přímého úseku komunikace přecházející v levotočivou zatáčku v klesání komunikace nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidla a na namrzlé vozovce dostal smyk. Vyjel vlevo mimo komunikaci přes silniční vodotok, kde se vozidlo přetočilo na pravý bok a havarovalo. Způsobená škoda byla vyčíslena na 45 000 korun. Dechová zkouška na alkohol byla provedena přístrojem DRÄGER s negativním výsledkem. Při nehodě nedošlo ke zranění osob.

V uzavřené části obce Podolí na Prachaticku došlo dne 16. 11. 2008 v 16:00 hodin ke srážce dosud nezjištěného automobilu s drátěným plotem patřící k rodinnému domu. Neznámý řidič nejspíše nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidla a přední částí narazil do plotu a ujel. Způsobená škoda na oplocení činí 10 000 korun. Po řidiči i vozidle dopravní policisté pátrají

Dne 17. 11. 2008 v 6:30 hodin mezi Prachaticemi a Libínským Sedlem došlo ke srážce automobilu Renault Espace se silničním svodidlem. Dopravní nehodu zavinil řidič Renaultu, který nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze komunikace a při projíždění levotočivé zatáčky ve stoupání komunikace s vozidlem vyjel částečně vpravo mimo komunikaci, kde došlo ke střetu pravé části Renaultu se silničním svodidlem.
Způsobená škoda byla vyčíslena na 50 000 korun. Dechová zkouška na alkohol byla provedena detekční trubičkou ALTEST s negativním výsledkem. Ke zranění osob nedošlo a řidiči byla uložena bloková pokuta.

vytisknout  e-mailem