Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody

Včera vyjížděli policisté ke čtyřem nehodám 

Jedno lehké zranění si vyžádala dopravní nehoda, k níž došlo dne 14. května  2009 v 09:30  hodin na  silnici II/185  mezi  obcemi Hlohovčice a Staňkov. Devatenáctiletý  řidič nákladního vozidla  Citroen Jumpy,  jedoucí ve směru na obec Staňkov, nepřizpůsobil rychlost  jízdy okolnostem, které  je možno předvídat a jel rychleji,  než takovou rychlostí, aby byl schopen  zastavit vozidlo na vzdálenost,  na kterou má rozhled a nepřiměřeně reagoval na  před ním  jedoucí nezjištěné vozidlo. Následně vjel vlevo do protisměru  a sjel do  levého silničního příkopu, kde narazil do stromu.  Ke srážce s nezjištěným  vozidlem nedošlo. Při dopravní  nehodě byl řidič lehce zraněn, na místě se podrobil lékařskému ošetření. Alkohol u něj  vyloučila dechová zkouška provedená  přístrojem Dräger. Hmotné škody byly vyčísleny na 83 000 korun.

Policie žádá případné svědky události, aby se přihlásili na linku 158 nebo na tel. 974 331 255.

Na křižovatce místních komunikací ulic Mánesova a Kunešova v Domažlicích došlo včera v 11:55 hodin ke střetu dvou osobních vozidel. Pětatřicetiletá řidička vozidla  Škoda Felicia, jedoucí ve směru od Erbenovi ulice k ulici Prokopa  Velikého,  nedodržela bezpečnou vzdálenost za před ní jedoucím vozidlem Škoda Fabia, jehož řidič snížil rychlost vozidla před odbočením vlevo (  Kunešova  ulice ), a zezadu do něj narazila. Při dopravní nehodě nedošlo  ke  zranění osob. Alkohol u obou řidičů byl vyloučen dechovou  zkouškou provedenou  přístrojem Dräger.  Na vozidlech vznikla škoda cca 60 000 korun.

Na křižovatce silnice II/197  s místními komunikacemi ulic  Smolovská a Za Pivovarem v  obci Bělá  nad Radbuzou došlo včera ve 13:00 hodin k dopravní nehodě s úmrtím. Osmatřicetiletý řidič osobního automobilu  Renault Megane, jedoucí  ve směru od Náměstí směrem na obec  Železná,  nedodržel bezpečnostní  vzdálenost za před ním jedoucím jízdním kolem.  Zezadu narazil  do 69letého cyklisty, jedoucího na křižovatce ve směru  od  Náměstí po silnici II/197. Při dopravní nehodě došlo  k těžkému zranění cyklisty, který po převozu LZS do nemocnice v  Plzni zraněním  podlehl. Pro charakter zranění u cyklisty nebyla provedena  dechová  zkouška, následně bylo provedeno lékařské vyšetření spojené  s odběrem  krve. U řidiče  byla dechová zkouška provedená  přístrojem Dräger negativní. K jeho zranění nedošlo. Při šetření dopravní  nehody bylo zjištěno,  že cyklista  užil k jízdě jízdní kolo, které  nesplňuje  stanovené technické podmínky pro provoz na pozemní komunikaci  (  absence přední brzdy, celkový technický  stav, chybějící reflexní  odrazové plochy ).  Způsobené škody byly vyčísleny cca na 15 000 korun. Ve věci dopravní nehody byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze  spáchání trestného činu ublížení na  zdraví podle ustanovení  § 224 odst. 1 a 2 trestního zákona. 
 

Na  silnici I/26  v obci  Babylon došlo dne 14. května 2009 v 21:10 hodin k dopravní nehodě tak, že 23letý řidič osobního vozidla Škoda Felicia, jedoucí ve směru  od  obce Folmava, při průjezdu ostré pravotočivé zatáčky  nepřizpůsobil rychlost  vozidla zejména svým schopnostem, vlastnostem  vozidla a povětrnostním podmínkám  a na mokré vozovce za deště  dostal s vozidlem smyk. Následně vjel do protisměru  a levého  silničního příkopu, kde narazil do dopravní značky B30 " Zákaz  vstupu  chodců " a do skrývky silničního příkopu. Při  dopravní nehodě došlo k  lehkému zranění řidiče. Alkohol vyloučila dechová zkouška  provedená přístrojem  Dräger.  Řidič  na místě uplatnil jako příčinu  dopravní  nehody technickou závadu. Vozidlo policisté zajistili pro potřeby  správního  orgánu. Hmotné škody byly vyčísleny na 22 000 korun.

nprap. Vladislava Čejková

 

 

 

vytisknout  e-mailem