Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehodovost za uplynulý měsíc

Jižní Čechy - V průběhu měsíce května způsobili řidiči na území našeho regionu 283 dopravní nehody. (Hlasová schránka 974 221 116) 

V průběhu měsíce května způsobili řidiči na území Jihočeského kraje celkem 283 dopravní nehody. Na silnicích zemřelo 7 lidí, 17 osob bylo zraněno těžce a 153 osoby se léčily z lehkého zranění. Způsobená škoda přesáhla částku 19 miliónů korun. Za stejné období loňského roku způsobili řidiči přes 730 dopravních nehod, při kterých zemřelo osm lidí. Sedmnáct osob bylo zraněno těžce a 124 osob se zranilo lehce. Způsobená škoda vyšplhala na téměř 40 miliónů korun.

V měsíci květnu letošního roku se vydali 42 neukáznění řidiči na cestu i přesto, že před jízdou požili alkohol. Požití alkoholu před jízdou zůstává stále velikým problémem. K nejčastějším příčinám uvedeného počtu dopravních nehod i nadále patří nesprávný způsob jízdy, nepřiměřená rychlost a nedání přednosti v jízdě. 

Nejvyšší počet dopravních nehod zaznamenali policisté na Českobudějovicku (104), Jindřichohradecku (38) a Táborsku (33). Naopak nejméně nehod v měsíci květnu způsobili řidiči na Prachaticku (23) a Písecku (26).

vytisknout  e-mailem