Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehodovost v kraji za první pololetí roku 2011

Jihočeský kraj - Od měsíce ledna do června 2011 došlo v našem kraji k 1356 dopravním nehodám, což je o 59 případů více než v roce loňském ve stejném období. (Hlasová schránka 974 221 116) 

V Jihočeském kraji došlo v prvním pololetí roku 2011 k 1356 dopravním nehodám. Statistika bohužel hovoří o nárůstu počtu dopravních nehod, počtu usmrcených osob, těžce i lehce zraněných osob a také o tom, že za volant usedlo více řidičů, kteří před jízdou požili alkoholické nápoje než v loňském roce za stejné období. V 1238 případech zavinil dopravní nehodu řidič motorového vozidla, ve 24 případech pak chodec a v 62 případech zavinil dopravní nehodu řidič nemotorového vozidla. Jako nejčastější příčinu dopravní nehody vykazují statistiky nesprávný způsob jízdy, nepřiměřenou rychlost, nedání přednosti v jízdě a také  nesprávné předjíždění. Na železničních přejezdech došlo za období od ledna do června letošního roku k 20 dopravním nehodám, což je o 4 nehody  méně než v roce loňském. K nejvíce dopravním nehodám došlo na území krajského města poté v Jindřichově Hradci, Českém Krumlově, Táboře, Strakonicích, Písku a nejméně dopravních nehod zaznamenali policisté v Prachaticích. Pondělí  se v letošním roce stalo dnem, při kterém dojde k největšímu počtu dopravních nehod. Na Jihočeských silnicích zemřelo v letošním prvním pololetí 32 osob, což je o tři  více než v roce  loňském.
 
Policisté neustále apelují na všechny účastníky provozu na pozemních komunikacích, aby dodržovali veškerá pravidla s provozem na pozemní komunikaci související, dbali o bezpečnost svou  i ostatních účastníků provozu. Policisté se pravidelně účastní dopravně bezpečnostních akcí, které probíhají po celý rok, v letních měsících nevyjímaje. Buďte obezřetní, jezděte opatrně a dodržujte předpisy, mnohdy tak můžete zachránit majetek, zdraví a život sobě i ostatním.
 
 

por. Bc. Lenka Holická, pisjc@mvcr.cz

19. července 2011

vytisknout  e-mailem