Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehodovost na Táborsku za dny 20. – 22. 12. 2013

Tábor – Dvanáct dopravních nehod. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Počet hlásných / nehlásných dopravních nehod        7 / 5
Počet LZ / TZ / US osob                                              1 / 0 / 0
Hmotné škody                                                              10 599 000 korun
Nejčastější příčiny dopravních událostí                       nepřiměřená rychlost, nesprávný způsob jízdy, nedání přednosti v jízdě
 
O tomto předvánočním víkendu bylo na silnicích Táborska živo, respektive nebezpečno. Z celkového počtu dvanácti dopravních nehod bylo sedm havárií vozidel, z toho ve čtyřech případech způsobených neznámým pachatelem, kdy tři řidiči z míst nehod ujeli, jeden od havarovaného vozidla utekl. Lze tedy důvodně předpokládat, že řidiči mohli být pod vlivem alkoholu. Poškozeno bylo oplocení objektů, zábradlí či sloup veřejného osvětlení. Po pachatelích policisté pátrají. V jednom z případů mají práci částečně ulehčenou, neboť na místě zůstala registrační značka havarovaného vozidla.  
Nehodou s největší způsobenou škodou pak byla událost, ke které došlo po osmé hodině sobotního dopoledne na účelové komunikaci v areálu jedné z firem v katastru obce Chlebov. Při vykládce materiálu z návěsu nákladního vozidla zde došlo k převrácení uvedeného návěsu na objekt fermentoru a k následnému poškození tohoto zařízení. Dle předběžného odhadu byla škoda na fermentoru odhadnuta na částku 10 000 000 korun, na soupravě nákladního vozidla na částku 50 000 korun. Průběh, příčina a míra zavinění jsou předmětem následného šetření policistů.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
23. prosince 2013 
 

vytisknout  e-mailem