Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehodovost na Táborsku za dny 2. - 4. 3. 2012

Tábor - Cyklisté, motorkáři, jarní prázdniny. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Co se týče dopravní nehodovosti, byl v průběhu uplynulého víkendu na silnicích Táborska relativní klid. Nejvážnější dopravní událostí byl střet dvou osobních vozidel, ke kterému došlo po osmé hodině nedělního večera ve Veselí nad Lužnicí. Obešel se bez zranění osob, hmotná škoda na vozidlech byla odhadnuta na částku 185 000 korun. Příčinou bylo nedání přednosti v jízdě. Událost tak byla po poskytnutí součinnosti policie vyřešena udělením blokové pokuty a následným sepsáním europrotokolu.
Dále policisté šetřili poškození osobního vozidla, které stálo zaparkované ve Vídeňské ulici v Táboře. To bylo s největší pravděpodobností způsobeno jízdou jiného automobilu, jehož řidič na místě nezastavil a způsobenou škodu neřešil. Odhadnutá škoda byla stanovena na částku 3 000 korun. Po pachateli policisté pátrají.
 
Díky teplejšímu, téměř jarnímu počasí, se na silnicích ve větší míře objevili cyklisté a motorkáři. Jejich sezóna začíná a s ní rovněž tak s tím spojené nebezpečí. Na silnicích se objeví nejen dospělí, ale i děti na kolech, skateboardech či kolečkových bruslích. Všichni účastníci silničního provozu by si tak měli tuto skutečnost uvědomit a řízení v tomto ohledu věnovat zvýšenou pozornost. O to více, že tento týden mají děti na Táborsku jarní prázdniny.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
5. března 2012
 

vytisknout  e-mailem