Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehodovost na Táborsku za den 16. 12. 2009

Tábor - Změna počasí přinesla řadu dopravních nehod. 

Celkový počet hlásných dopravních nehod          : 1
Počet LZ / TZ / US osob                                             : 0 / 0 / 0
Hmotné škody                                                            : 9 000,- Kč
Nejčastější příčiny dopravních nehod                   :  nesprávný způsob jízdy
 
            Uvedenou hlásnou dopravní nehodou bylo poškození závory u železničního přejezdu v ulici Komenského v Táboře. Dále policisté asistovali u dvou případů poškození zaparkovaných vozidel, kdy pachatelé z místa události bez jejího vyřešení ujeli. Komplikace v dopravě na obchvatu města Tábora pak krátce po páté hodině odpolední způsobila kolize tří osobních aut. K jejich střetu došlo v prostoru mezi kruhovými objezdy na úrovni obchodního domu Tesco. V místě se tak do vyřešení události tvořily kolony, a to zejména ve směru na České Budějovice. Kolize se naštěstí obešla bez újmy na zdraví.
            Situaci na silnicích Táborska pak v ranních hodinách dnešního dne poznamenaly teploty pod bodem mrazu spojené s vytrvalejším sněžením. Policisté od ranních hodin řeší již tři dopravní nehody. První z nich se stala krátce po půl čtvrté hodině ranní v katastru obce Slapy, kdy řidička osobního vozu nepřizpůsobila svou rychlost povětrnostním podmínkám a stavu a povaze vozovky, s vozidlem havarovala mimo komunikaci a narazila do stromu. Její zranění si vyžádalo zásah zdravotnické záchranné služby. Druhou nehodou pak byla kolize dvou osobních vozidel v ulicích města Tábora, která se dle prvotních informací obešla bez zranění osob. Třetí nehodou je pak havárie nákladního vozidla na silnici mezi obcemi Choustník a Radenín, kdy vůz sjel mimo komunikaci a  jeho vyproštění si zřejmě vyžádá nasazení další techniky. Policisté jsou na místě a dopravu usměrňují. Nehody jsou i nadále předmětem dalšího šetření.
            Policisté tak žádají nejen řidiče, ale i chodce a případné cyklisty, aby na změny počasí brali zřetel a pohybu na komunikacích věnovali zvýšenou pozornost. 
DN - Slapy 17.12.09.jpgDN - Slapy 17.12.09.jpg
 

 

 

 

 

 

 

 

por. Mgr. Miroslav Doubek      taorpcr@mvcr.cz

 

vytisknout  e-mailem