Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehodovost na Táborsku za den 14. 3. 2012

Tábor - Dvě nehody na kruhovém objezdu. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Včerejšího dne řešili táborští dopravní policisté dvě dopravní nehody. Obě se staly na kruhovém objezdu na hlavním silničním tahu 1/3  v blízkosti obchodního domu Tesco na průjezdu městem Tábor.
První z nich byla událost, při které z korby nákladního vozidla spadl kontejner, čímž došlo k poškození svodidel. Příčinou této události bylo nedostatečné zajištění nákladu a nepřiměřená rychlost vozidla. Souhrnná hmotná škoda byla odhadnuta na částku 20 000 korun.
Druhou dopravní nehodou pak byla kolize dvou osobních vozidel. K té došlo před třetí hodinou odpolední. Její příčinou bylo nedodržení bezpečné vzdálenosti. Stejně jako v prvém případě nedošlo při nehodě k žádné újmě na zdraví osob. Hmotná škoda na vozidlech byla odhadnuta na částku 30 000 korun.
Uvedený kruhový objezd je místem častých dopravních nehod. Příčinami jsou zejména nedání přednosti v jízdě, nesprávná jízda v pruzích a nedodržení bezpečné vzdálenosti mezi vozidly. Policisté na toto místo opakovaně upozorňují a nabádají řidiče při jeho projíždění ke zvýšené pozornosti, ohleduplnosti, opatrnosti, předvídavosti a zejména pak přesnému dodržování pravidel silničního provozu.   
 
Kruhový objezd u OD Tesco - Tábor.JPG
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
15. března 2012

vytisknout  e-mailem