Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehodovost na Táborsku za den 11. 3. 2010

Tábor - Pozor na kluzkých vozovkách. 

             Některé silnice na Táborsku připomínaly v průběhu včerejšího dne spíše kluziště. Policisté vyjížděli k celkem 15 dopravním událostem, a lze jen těžko odhadovat, ke kolika kolizím nebyli vůbec přivoláni. Potěšující může být snad jen ta skutečnost, že kromě jednoho drobného poranění se všechny události obešly bez zranění a jako hlásné dopravní nehody tak byly zpracovávány pouze tři události, a to z důvodu způsobení škody tzv. třetím stranám. V ranních hodinách měli řidiči největší problémy na Veselsku, Soběslavsku, Choustnicku a Mladovožicku. Ve večerních hodinách pak námraza zkomplikovala dopravu na Jistebnicku, Bechyňsku a Opařansku, kdy dokonce v době od 19:00 do 21:00 hodiny policisté pro nesjízdnost uzavřeli hlavní silniční tah 1/19 v úseku od Všechova po Oltyni. Ani objízdné trasy přes Bechyňsko nebyly o mnoho bezpečnější, a tak řidičům mnohdy nezbylo, než vyčkat na zprovoznění tras po zákroku pracovníků SÚS.
            Situace dnešního dne se zdá být o něco málo příznivější, do sedmé hodiny ranní byla policistům oznámena zatím pouze jedna dopravní událost, a to na Bechyňsku, kde došlo ke střetu osobního vozidla a autobusu. Nehoda se obešla bez zranění osob a se škodou odhadem 50 000 korun byla vyřešena sepsáním europrotokolu.

            Přesto policisté doporučují všem řidičům, aby řízení svých vozidel věnovali maximální pozornost a zejména pak rychlost přizpůsobili stavu a povaze vozovky a povětrnostním podmínkám. Nejen pro začínající řidiče platí osvědčená rada o lehké noze na brzdovém i plynovém pedálu.

por. Mgr. Miroslav Doubek    taorpcr@mvcr.cz    12. 3. 2010

vytisknout  e-mailem