Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dopravní nehodovost na Lounsku a tragické dopravní nehody

LOUNY – Přehled dopravní nehodovosti od 23. 10. do 29. 10. 2017 

Na lounském okresu se v průběhu třiačtyřicátého týdne stalo celkem 36 dopravních nehod. Bohužel při nich zahynuly dvě osoby, jedna byla těžce zraněna a jedna utrpěla lehké zranění. Celková majetková škoda byla odhadnuta na 1 754 000 korun. Policisté zjistili, že dvakrát hrál roli při dopravních nehodách alkohol. Jako příčina kolizí vévodil v devatenácti případech způsob jízdy, devětkrát se jednalo o nezaviněný střet. V pěti případech řidiči nedali přednost v jízdě, dvakrát zřejmě řidiči neuhlídali svou rychlost a jeden řidič způsobil nehodu při předjíždění.
Od pátku do neděle se odehrálo na silnicích lounského okresu 9 kolizí. V jednom případě došlo k lehkému zranění. Celková škoda na majetku se vyšplhala na 321 tisíc korun. Způsob jízdy byl jako příčina nejčastější, v šesti případech. Ve třech případech šlo o nezaviněnou dopravní nehodu.

Tragické dopravní nehody
Střety, které měly bohužel za následek zranění neslučitelná se životem, se odehrávaly v blízkosti Loun.
První nehoda se stala v úterý 24. října. Ještě před sedmou hodinou ranní se střetl osobní automobil s nákladním na silnici I/28 na křižovatce s ul. Mělnická. Řidič osobního vozidla byl s těžkým zraněním letecky transportován do nemocnice, jeho spolujezdec bohužel srážku nepřežil.
Druhá tragická dopravní nehoda se stala ve čtvrtek 26. října po desáté hodině večer. Na silnici první třídy číslo 28 u obce Raná se střetl autobus s cyklistou. Podle prvotních informací nemělo být kolo v zadní části osvětleno. Muž na kole bohužel srážku nepřežil.
Okolnosti a příčiny dopravních nehod jsou v šetření policie.

Alkohol při dopravních nehodách
V uplynulém týdnu se policisté setkali s dopravními nehodami, při kterých sehrál svou roli také alkohol.
V pátek kolem sedmnácté hodiny přecházel v Lounech silnici 246 sedmdesátiletý muž. Jeho kroky však vedly do míst, která nebyla označena jako přechod pro chodce. Muž měl narazit do levého boku autobusu a způsobit si tak lehká zranění. Policejní hlídka, která přijela na místo střetu, provedla s účastníky odborné měření na přítomnost alkoholu v dechu, kdy zjistila, že chodec byl ovlivněn alkoholem. Naměřená hodnota se vyšplhala až na 2,01 promile.
Při sobotní dopravní nehodě byl ovlivněn řidič vozidla. Ten cestoval ve směru z obce Lubenec do obce Chýše. Osmasedmdesátiletý muž si zřejmě omylem vypnul na okamžik světla u vozidla a najel do protisměru, kde došlo ke střetu s druhým vozidlem. Policisté se zúčastněnými provedli dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu a zjistili, že muž byl ovlivněn alkoholem v hodnotě 0,22 promile. Strážcům zákona se měl doznat, že před jízdou pil. Při dopravní nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn.


Policisté varují před užíváním alkoholu či návykových látek při pohybu na silnicích a zároveň upozorňují v návaznosti s těmito tragickými událostmi, aby cyklisté a chodci užívali zákonem předepsané reflexní prvky a osvětlení. Základní pravidlo „VIDĚT A BÝT VIDĚN“ za snížené viditelnosti platí dvojnásob. Život máte jen jeden, proto si ho chraňte.


nprap. Mgr. Irena Pilařová
Oddělení tisku a prevence Louny
email: krpulk.kr.pis.ln@pcr.cz
30. října 2017

vytisknout  e-mailem